„Podělaný náboženství.“ Mladá Francouzska udeřila na islám. A za jednu minutu...

26.01.2020 6:57

Urazila islám, nyní je terčem nenávistných útoků. Řeč je o šestnáctileté Francouzce, která se musí dokonce schovávat, neboť jí bylo vyhrožováno znásilněním a vraždou. Píše o tom server iDnes.cz. Policie podle něj nyní sice zkoumá jak autory výhrůžek, tak i mladou ženu, neboť musí zjistit, zda ona sama nevyzývala k nenávisti.

„Podělaný náboženství.“ Mladá Francouzska udeřila na islám. A za jednu minutu...
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Mladá Mila, toužící stát se zpěvačkou, uspořádala na Instagramu chat se svými fanoušky, v němž mimo jiné uvedla, že nenávidí náboženství. Reagovala tak na konflikt s jedním uživatelem, který jí vytýkal její sexuální orientaci. Mila je totiž lesbičkou. 

„Korán je plný nenávisti. Je v něm jen nenávist. Islám je podělaný náboženství. To je to, co si myslím,“ uvedla v reakci Mila. Protože se video začalo šířit po sociálních sítích, stala se dívka terčem vyhrožování, kdy jí lidé přáli znásilnění i smrt v pekle. „Dostala jsem 200 zpráv čiré nenávisti za minutu,“ uvedla mimo jiné Mila. Ta má nyní přiděleného psychologického poradce a má poslechnout rady policie, aby nevycházela na veřejnost dříve, než ustoupí kontroverze.

Mnozí však také dívce vyjadřujují podporu, například jsou mezi nimi i krajně pravicové a feministické skupiny.

K výrokům mladé ženy se vyjádřila i předsedkyně pravicově populistického Národního sdružení Marine Le Penová. Podle ní jsou dívčiny výroky slovním popisem karikatur Charlie Hebdo. „(Její slova) se nám mohou zdát vulgární, ale ve Francii v 21. století nemůžeme akceptovat to, že ji kvůli nim někteří lidé odsoudí k smrti,“ uvedla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…