„Pomatení b*bci.“ Děti v rouškách: Zlé následky. Nečekané

26.07.2022 9:16 | Ze sítí

Po konci koronavirových opatření začaly některé děti trpět hepatitidou, tedy zánětem jater. Na důvod přišli britští vědci. Děti si v izolaci nemohly vytvořit imunitu proti běžným virům. A když se s nimi po covidu setkaly, způsobily jim mnohem větší potíže než obvykle. Což náležitě ocenila členka Rady ČTK Angelika Bazalová, která před tímto scénářem spolu s dalšími varovala. „Vy pomatení blbci,“ vzkázala všem, kdo svým dětem rádi nasazovali „náhubky“.

„Pomatení b*bci.“ Děti v rouškách: Zlé následky. Nečekané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Venku na vzduchu nyní rouška povinná není, ale vydrží v ní školáci během vyučování v uzavřených a špatně větraných prostorách?

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39129 lidí
Dle BBC se britským vědcům podařilo identifikovat původce vlny žloutenky, která se začala šířit po celém světě. Jsou jím dva běžné viry, které se opět začaly šířit, když byly zrušena protikoronavirová opatření. Žloutenka (tedy zánět jater) postihla prý 1000 dětí, některé z nich mladší pěti let, v 35 zemích světa a některé dokonce musely na transplantaci. Transplantace přitom znamená, že dotyčný bude muset do konce života brát prášky na potlačování imunity.

Dva vědecké týmy, jeden z Londýna, druhý ze skotského Galsgow, se shodují, že děti kvůli restrikcím přišly o možnost vytvořit si imunitu jednak na adenovirus, který normálně způsobuje rýmu a žaludeční potíže, a pak na další příbuzný adenovirus, jenž normálně žádné potíže nezpůsobuje a k rozmnožování potřebuje „pomocníka“, jako například zmíněný adenovirus.

Vědci vyloučili, že by za záněty mohl koronavirus nebo vakcína proti němu. Není jasné, proč se u některých lidí záněty vyvinou, svůj podíl může mít genetika. Viroložka Judith Breuerová poznamenala, že během covidových opatření se děti nestýkaly, a tak si ani nemohly předat viry. „Nevybudovaly si imunitu proti běžným nemocem, se kterými by se normálně setkaly,“ uvedla. Pak protikoronavirová opatření skončila, děti se vrátily do normálního prostředí a najednou čelily infekcím, na které si neměly šanci vybudovat imunitu. Vědci doufají, že se postupně počet případů sníží.

Jedním z těch, kdo musel na transplantaci, byl i tříletý Noah, který podle jeho matky předtím žádnou chorobou netrpěl. „Je to něco hrozného, protože dodržujete pravidla, chráníte ohrožené, a tak nějak kvůli tomu se vaše dítě stane náchylnějším, protože jste dělali, co jste měli,“ řekla.

Tato zpráva zaujala členku Rady ČTK a přispivatelku Reflexu, Angeliku Bazalovou. Reagovala dost zhurta: „Vy pomatení blbci. Pardon, ale  jakmile jde o děcka, stává se ze mne matka lvice a  přestávám si brát servítky. Pomatení blbci jsou u mne  rodiče, kteří svoje děti vystavili riziku nepředvídatelných infekcí, které ohrožují děti na životě. Znemožnili jste svým dětem trénovat imunitu.“

„Říkali jsme vám to. Říkali jsme vám, že dětská imunita funguje perfektně jen po omezenou dobu, kdy je dětský organismus připraven na to, aby se setkal s tím, co by ho v budoucnu mohlo ohrozit a naučil se proti tomu bojovat. Vy jste neprotestovali, když vám nařídili nasadit vašim dětem náhubky. Ještě jste to podporovali.  Nechali jste je trčet doma, abyste zachránili babičky, a tím jste doslova ohrozili  životy svých dětí.  Vysvětlovali jsme vám to. Ale vy jste nechtěli poslouchat. Tak teď to máte. A můžete se klidně dojímat příběhem jednoho chlapce, který (údajně) kvůli covidu skončil na jipce. Je mi to líto, ale když vím, jaké báchorky vám vykládali o PIMS, tak rovnou říkám, bůh ví,  jak to vlastně s tím hochem bylo,“ obviňuje Bazalová „zodpovědné“ rodiče.

A dodává: „Ale současně si můžete přečíst stovky případů dětí, které skončily na JIP, protože jste jim nasadili roušky a zavřeli je doma. Tak si spočítejte, co je větší riziko, vy pomatení blbci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…