„Pomohl jsem jim to zamést pod koberec. Tenhle mě oslovil.“ Další info k Bidenovu skandálu

21.04.2023 22:22

Kauza kolem podivných aktivit Huntera Bidena, syna amerického prezidenta Joea Bidena, v době kdy byl jeho otec viceprezidentem, podle zjištění soudního výboru Sněmovny reprezentantů utichla zejména kvůli snaze o cílenou diskreditaci novinářů, kteří o kauze informovali. Žurnalisté, upozorňující na obsah Hunterova notebooku, byli označováni za šiřitele „ruských dezinformací“ a obsah jejich článků byl často i cenzurován. Jak ale přiznává bývalý šéf CIA Michael Morell, tvrzení o zásahu z Ruska stálo na pouhé fabulaci. Pod přísahou přiznal, že si jej spolu s kolegy vymyslel. Chtěl prý, aby Biden vyhrál volby.

„Pomohl jsem jim to zamést pod koberec. Tenhle mě oslovil.“ Další info k Bidenovu skandálu
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí
Dění okolo ztraceného notebooku Huntera Bidena má pokračování ohledně pozadí, jak se okolí Joea Bidena snažilo celou kauzu zamést pod koberec a skrýt tak dění kolem jeho syna, které se týkalo pikantních drogových i sexuálních dýchánků, ale i obchodních aktivit Huntera Bidena během doby, kdy byl jeho otec viceprezidentem. Právě informace z notebooku totiž nastiňovaly, že Bidenův syn v té době získával až podivuhodně snadno peníze ze zahraničí či se objevoval ve vedoucích pozicích firem například na Ukrajině.

Informace, které by Joeu Bidenovi během dosti těsného klání s jeho předchůdcem Donaldem Trumpem nemálo „zatopily“, se měli snažit zakrýt i další vrchní představitelé současné americké administrativy. Server The Post Millennial poukázal na dopis ministru zahraničí Antony Blinkenovu od amerického soudního výboru Sněmovny reprezentantů, v němž zaznívá popis toho, jak se Blinken a spolupracovníci Bidena, včetně Jen Psakiové, která se posléze stala tiskovou mluvčí Bidena, snažili jakékoli zprávy týkající se Hunterova notebooku zamést s tím, že jde o „ruské dezinformace“.

O zprávách týkajících se obsahu notebooku Huntera Bidena se coby o „ruských dezinformacích“ mělo začít hovořit poté, co na popud Bidenovy administrativy bývalý ředitel CIA Michael Morell a dalších 50 někdejších zpravodajců zorganizovalo dopis, v němž získané informace o Hunterovi takto onálepkovali.

Morell soudnímu výboru sdělil, že ho Blinken, tehdy vysoký představitel Bidenovy kampaně, oslovil poté, co deník The New York Post zveřejnil první články s podrobnostmi o informacích nalezených v notebooku, které se týkaly obchodování s vlivem a podezřelých zahraničních obchodních transakcí. Dopis pak podle svých slov zorganizoval, aby „pomohl viceprezidentu Bidenovi“, jelikož „chtěl, aby vyhrál volby“ proti exprezidentu Trumpovi. Využil tak svého vlivu a podnítil své kolegy také k podpisu dopisu, přestože věděl, že v něm jsou obsaženy nepravdivá tvrzení.

Blinken dle serveru zřejmě Morellovi poslal článek, v němž se uvádělo, že FBI vyšetřuje pravděpodobnost, že notebook, který Hunter Biden zanechal v opravně počítačů v Delaware, byl součástí „dezinformační kampaně“. A vše se začalo rýsovat.

Bývalý šéf CIA pak měl provést vlastní průzkum a kontaktoval vysloužilé pracovníky CIA, aby mu pomohli přijít na to, jak zprávy serveru The New York Post o obsahu Hunterova notebooku zdiskreditovat.

Výsledný dopis měla Bidenova kampaň posléze tlačit novinářům a ten tak přistál i na serveru Politico, který zveřejnil článek, v němž se psalo, že podle „desítek bývalých úředníků“ je příběh o Hunteru Bidenovi akorát „ruskou dezinformací“ a citoval dopis, v němž stálo, že reportáž o aktivitách Huntera Bidena měla „všechny klasické znaky ruské informační operace“.

Přestože ředitel americké Národní zpravodajské služby John Ratcliffe v říjnu 2020 prohlásil, že notebook rozhodně „nebyl součástí ruské dezinformační kampaně“, Bidenova kampaň dopis se smyšleným obsahem použila nejen k diskreditaci zpráv o synovi Joea Bidena, ale také k cenzuře, prostřednictvím níž se kolem prezidentských voleb snažil Bidenův tým omezit, aby Američané o kauze věděli či aby ji alespoň považovali za smyšlený příběh od Rusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Byla to alternativní média,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 22.04.2023 9:38:11
která na Bidenův případ upozorňovala. Opět se ukazuje prolhanost oficiálních kruhů a mainstreamu. Další příklad, jak zavrženíhodný je Fialův režim, který si dovolil umlčovat pravdu a zakázat řadu informačních webů. Zde vidíme, jak důležitá pro společnost je pluralita názorů, alternativní média. Fialův režim by měl vyplatit odškodné všem uzavřeným webům. Zodpovědní by měli odstoupit z funkcí. Co udělá Fialův režim - přeztává bojovat proti dezinformacím, ale spouští boj proti nevhodným informacím, tedy proti pravdě, která není v souladu s indoktrinací Fialova režimu.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…