,,Pr*sata.” Fico večer zúčtoval už natvrdo

07.04.2024 22:45 | Monitoring

Slovenský premiér Robert Fico (Směr-SD) se podle svých slov „nestačí divit“, co zaznívá ve slovenských médiích po výhře Petra Pellegriniho nad Ivanem Korčokem. Liberální média a neziskovky čekal šok, jelikož uvěřily „obrazu Slovenska, který neustále nabízely veřejnosti“. „Jejich fiktivní a vymyšlený svět však narazil na krutou realitu, která je diametrálně odlišná,“ řekl Fico. Obává se prý hněvu Evropské komise. „Musíme počítat i s trestem Západu za to, že jsme zvolili Petra Pellegriniho, a ne Ivana Korčoka,“ vzkázal veřejnosti.

,,Pr*sata.” Fico večer zúčtoval už natvrdo
Foto: Facebook
Popisek: Robert Fico

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí
Fico ve svém videu na sociálních sítích pogratuloval Petru Pellegrinimu ke zvolení slovenským prezidentem ve včerejších volbách, v nichž porazil se ziskem více než 53 % hlasů bývalého slovenského ministra zahraničí Ivana Korčoka, a podporovatelům vládní koalice k „husarskému kousku, který včera předvedli“.

Následně zmínil, že se při sledování části médií „nestačí divit“. „Sleduji téměř prakticky všechny analýzy druhého kola prezidentských voleb a nestačím se divit. Jen pár hodin po uzavření volebních místností liberální sluníčkářská média přesně vědí, kdo je vinen tím, že jejich kandidát Ivan Korčok nevyhrál. Jaké chyby udělal a co měl udělat jinak,“ pronesl a zmínil, že podle něj přitom již během kampaně Korčok mohl využívat „bezbřehé podpory médií“ či „nekonečných finančních zdrojů“ a „podporu celého liberálního světa“.

„Kdyby na Měsíci byla slovenská kolonie, měli by všechny možnosti a prostředky zabezpečit kyvadlovou dopravu, aby se osadníci na Měsíci mohli účastnit voleb na Zemi,“ glosoval slovenský premiér s tím, že „šok“ zažila liberální média a neziskovky, jelikož prý uvěřily „obrazu Slovenska, který neustále nabízely veřejnosti“.

S čím naopak Fico souhlasí, je tvrzení, že prezidentské volby na Slovensku byly zároveň referendem o tamní vládní koalici, jíž předsedá. „Ale i tuto pravdu si dovolili říkat jen kvůli tomu, že absolutně věřili ve vítězství Ivana Korčoka, a přes tuto výhru chtěli zaútočit na důvěryhodnost vládní koalice, vlády, vládního programu a rozhodnutí, která dosud přijala a míní přijmout. To je vždy tak, když porcujete kůži medvěda, který ještě běhá po lese,“ pobavil se s dodatkem, že „těchto kůží bude brzo dost“.

„V referendu, které si sama vymyslela liberální média, neziskovky krmené zahraničím a celý slovenský progresivní svět, utrpěly vážnou porážku,“ zaznělo od Fica. Lidé na Slovensku podle něj většinově v prezidentských volbách podporou Pellegriniho odmítli „bezbřehou podporu války na Ukrajině“, „politiku trojích záchodů“ či „násilné protlačování kontroverzních etických témat slovenské veřejnosti, postavené na úplně jiných hodnotách a tradicích“. „Zatímco korčokovci kladli věnce před Teplárňou, voliči současné vládní koalice kladli věnce na Slavíně,“ poznamenal.

Nastínil též, že výsledek prezidentských voleb může mít i další dohru. „Musíme počítat i s trestem Západu za to, že jsme zvolili Petra Pellegriniho, a ne Ivana Korčoka, který by bez váhání poslal na Ukrajinu celé slovenské bataliony,“ tvrdil Fico s tím, že by se nyní „nedivil“, kdyby „z čistě politických důvodů a kvůli výsledku voleb“ Slovensku Evropská komise „skočila na fondy“.

Vyjádřil názor, že Pellegrini v kampani od odpůrců čelil nemalé kritice: „Chci vyslovit přesvědčení, že na vlastní kůži dostatečně pocítil, čeho jsou některá politická prasata v médiích, neziskovkách a v opozici schopna. Jen ten, kdo projde podobným špinavých peklem, a já jsem jím prošel několikrát, chápe, o co tu jde a co je proti tomu třeba dělat.“

Korčok měl podle jeho mínění v noci po volební porážce ukázat, že je „malý úředník bez formy, vlastního názoru, plný jedu a nenávisti“. „A takový by byl i jako prezident,“ zaznělo z úst Fica s tím, že by Korčok „na rázné povely svých chlebodárců“ na vládu jako prezident „vrčel jako dobrman, a kde by mohl, tak by i kousal“.

Podporovatele opozice pak Fico vyzval, aby v blížících se volbách do Evropského parlamentu ukázali, že jejich oblíbené politické strany „mají lepší program pro Slovensko v Evropě“, než jaké nabízí jeho vláda. „Na takovouto férovou soutěž vás vyzývám,“ zaznělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vzácný politik proti našim tlučhubům, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 08.04.2024 6:29:55
nebojí se Evropské komise a dokáže předpovídat i reakce těchto duševně zastydlých úředníčků, nikým nevolených, slaboduchých a v brzké době kvůli našim .......... libtardům posílených o lidi typu Nerudová, Vondra a Kolaja. To bude nadělení, to budou " Nadějné vyhlídky". Musíme se těchto typů zbavit, nikam je nevolit nebo tuto zem rozežerou jak rakovina. Největší hrůzu mám ( už to tu jeden přispěvatel psal) z toho, kolik kostlivců vypadne z almary, až vláda Fialy skončí. Kolik miliard budeme dlužit tu, kolik tam, za koho jsme se zaručili, co všechno zaúvěrovali, když vše probíhá v "režimu utajení". Chtěl bych to mu odpornému Fialovi sdělit že nejsme ve válce, možná v jeho blbé palici, ale nejsme ve válce a informace o tom, jak hospodaří s penězi, svěřenými mu občany, by měly být veřejné. Tvářit se tajemně jak hrad v Karpatech a vykládat, že ne o všem lze informovat občany (Pekarová) je svinstvo největšího zrna. Lidé mají právo vědět, kam jdou jejich prachy, svěřené této neodpovědné, krvelačné, slaboduché vládě. No už zůstává být ve svých názorech sama, zatímco svět se posunuje. Jako v roce 1989.

|  30 |  0

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…