„Prázdný Putin.“ Tomáš Klus vysvětlil synovi situaci na Ukrajině

23.02.2022 15:24 | Ze sítí

Zpěvák Tomáš Klus se na svém facebookovém profilu svěřil se svým příběhem, jenž se mu přihodil u snídaně. „Tati, proč někdo chce válku, když to lidi bolí?“ zeptalo se jej jedno z jeho dětí.

„Prázdný Putin.“ Tomáš Klus vysvětlil synovi situaci na Ukrajině
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Písničkář a politický aktivista Tomáš Klus

Anketa

Obejdeme se bez ruského plynu?

92%
hlasovalo: 22447 lidí
„Snídám. Čtu a polohlasem komentuju dění ve světě,“ píše Klus, jenž v danou chvíli slyšel od dítěte otázku, proč někdo chce válku, když to lidi bolí. „Asi mu něco chybí. Uvnitř. To tak bývá nejčastěji, když seš uvnitř prázdnej, chceš mít alespoň venku všechno,“ píše, jak odpověděl. 

„A on je prázdnej?“ slyší další otázku. „Kdo?“ ptá se on. „Ten pán tady,“ říká dítko. „Nevím  jak moc je prázdný, ale rozhodně mu uvnitř něco chybí, když si chce brát něco, co mu nepatří a ubližovat přitom druhým, menším a slabším,“ odvětí Klus.

„Tati, jemu chybí táta, víš to?“ ptá se dítě, on odpovídá, že to neví. „No jo. On mu táta nemohl říct, že si nemůže brát cizí věci, že nemůže bít slabší, že to není fér, takže to neví, a proto to dělá,“ odvětí dítě.

„A ono fakt. Všechny důsledky mají své příčiny. Každá bolest, každé příkoří, které se nám stane, někde chytne a zahoří a způsobí znova další bolest a příkoří. Proto se s mladým panem psychologem Alfem shodujeme na tom, že nejsilnější zbraní je soucit a snaha porozumět. A násilí že je pro slabochy,“ zakončil svůj status po rozhovoru se synem Klus.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…