„Přišla stařenka, nandala si zuby, chtěla nákup za dvě kila.“ Vadim Petrov už se Babišovi nediví

31.05.2022 14:21 | Ze sítí

Člen Rady pro Rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vadim Petrov byl svědkem scénky, po které konstatoval, že chápe Babišovo počínání v politice. Chápe, proč šéf ANO raději jezdí na debaty mezi lidi, než aby seděl ve Sněmovně a jednal o zákonech, což je taktéž práce poslance. Pětikoalici ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN vyčinil. A nezůstal jen u vlády. Výtku si od něj vysloužily i TV Nova a Česká televize.

„Přišla stařenka, nandala si zuby, chtěla nákup za dvě kila.“ Vadim Petrov už se Babišovi nediví
Foto: Archiv VP
Popisek: Vadim Petrov, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Anketa

Co soudíte o Dominiku Ferim? (Ptáme se od 31.5.2022)

hlasovalo: 9012 lidí
Vadim Petrov na sociální síti Facebook prozradil, že si byl koupit snídani do pekařství na náměstí Jiřího z Poděbrad a byl tu svědkem scénky, po které zkonstatoval, že má pochopení pro počínání Andreje Babiše (ANO).

„Přišla starší paní, zaparkovala si tašku na kolečkách, otevřela ji, vytáhla velký, už trochu jetý, igelitový pytlík a z něj vyndala zuby. Nasadila si je, tašku pečlivě zavřela a šla se postavit do fronty. Ještě si trochu zuby v puse porovnala, a když si objednala, řekla prodavačce, ať něco ubere, protože se musí dostat do dvou stovek,“ začal Petrov.

A pokračoval. „Tak jsem nad tím přemýšlel, že se vůbec nedivím Babišovi, že jezdí po republice a baví se s lidmi. Ta paní to asi zvládá, ale určitě by jí udělalo radost, kdyby o ni trochu projevil zájem. Někdo Babišovi vyčítal, že nebyl ve Sněmovně, když nějaký zákon předkládal Rakušan. Jenže stoosmička jede brutálně na většinu. Válcuje to na sílu, taky bych se radši bavil s lidmi. To má alespoň smysl,“ pokračoval Petrov.

Zaujalo ho, že ČT v pořadu 168 Nory Fridrichové upozorňovala na to, že se Babiš fotil na akcích s dětmi, přičemž nebylo jisté, zda se tak děje se souhlasem rodičů.

Podle Petrova jsou však skutečné problémy české společnosti zakopány někde jinde.

„Včera jsem byl u debaty s průmyslníky, říkali, že na podzim kvůli ceně energií krachne 30 % českého průmyslu. Tak nekrachne, protože ty firmy majitelé prodají zahraničním investorům. Vlastně si toho moc nikdo ani nevšimne, jen vlastnictví i toho mála se definitivně přesune mimo republiku. Jsou nadnárodní investiční skupiny, které nechutně bohatnou na opatřeních proti Covidu, na zbraních, na drahých energiích, nedostatku zboží… Kapacity zbrojní výroby USA jsou prý vyčerpány až do roku 2030. Někam se ty peníze dávat musí, tak proč nevykoupit ještě toho pár majetku, který, jak se to tam jmenuje, Česká republika, je za levný peníz k mání,“ konstatoval Petrov.

Média, nejen ČT, ale i TV Nova, se podle Petrova budou snažit strhávat pozornost lidí k nějakým hlubokým lidským příběhům (HLP), např. z Ukrajiny, nebo na téma, co Babiš zkazil a co je třeba napravovat.

„Čím více televize, a nejen ČT, odjakživa v tom byla dobrá TV NOVA, místo toho, aby nabídly fakta, co se stalo, vám nabízejí háelpéčka, je třeba vědět, že za tím něco bude. TV NOVA chce vydělat a ČT většinou posílit marasmus a označit viníka. A tím není tato vláda, ale Putin nyní a v minulosti Babiš. A vezme několik funkčních období, to všechno napravit. Proto by bylo nejlépe, aby to tato vláda měla všechno v ruce dlouho. Nejlépe napořád,“ uzavřel Petrov.

Vadim Petrov promlouvá

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …