„Proti té sv*ni.“ Tomáš Klus válčí písní. Mádl vyzrál na Putina

27.02.2022 20:52 | Ze sítí

Tys tou krajinou, co vzbudí naše srdce spící! Ukrajino! Ukrajino! zpívá zpěvák Tomáš Klus ve své nejnovější písni poděkování Ukrajině. Na pomoc s radou se vydal i režisér a herec Jiří Mádl.

„Proti té sv*ni.“ Tomáš Klus válčí písní. Mádl vyzrál na Putina
Foto: Reprofoto: FCB Tomáše Kluse
Popisek: Tomáš Klus při zpěvu písně Ukrajině

„Děkuji za vaši sílu, děkuji za vaši odvahu, děkuji za motivaci nepodlehnout nelidskosti,“ zpívá úvodem písně ukrajinsky Tomáš Klus. 

„To, co ti chci říct ze všeho nejvíc, je, že se skláním před tvou odvahou. Před silou duše, co se tváří v tvář hrůze, nerozpadla na milion částí. To, co ti chci říct ze všeho nejvíc, odkud, kde je zatím klidné nebe nad Prahou, že jsem díky tobě ušel kus cesty rychlé chůze ke své lásce k vlasti,“ pokračuje Klus.

„Když vidím tvé muže, tvé otce a syny loučit se se ženami a dětmi, jak bez známky strachu jdou vstříc té svini, co je ubohá a zrozená ze tmy. To jediné, co ti chci říct, je děkuji! Děkuji!“ pokračuje Klus a dále provolává Ukrajino, Ukrajino!

„Tys tou krajinou, co vzbudí naše srdce spící! Ukrajino! Ukrajino! Zhasnou pod tvou odvahou nezvaní návštěvníci!“ pokračuje Klus a opakuje poděkování.

„To, co ti chci říct ze všeho nejvíc, je, že nejsi sama, že s tebou jsou miliony těch, co k tobě vzhlíží za to, jak jsi nepodlehla strachu, jak jsi zachovala tvář. To, co ti chci říct ze všeho nejvíc, je, že tě tví lidé dovedou k vítězství nad tím, co tíží nás všechny. Mamon moci sedmilhář,“ zpívá dál a opět děkuje a provolává Ukrajino!

„Pojďme krůček po krůčku. Ztlumíme doma topení,“ nabádá pak na svém facebookovém profilu herec a režisér Jiří Mádl.

Strana zelených zveřejnila obdobnou výzvu na svém facebookovém profilu v uplynulém týdnu. Jak bojovat s Ruskem, a pomoci tak Ukrajině? Podle jejích slov je jedním z nátlakových prostředků plyn, tedy snížení jeho dodávek. „Pokud snížíte teplotu v pokoji o jeden stupeň, sníží se spotřeba energie o šest procent,“ uvádějí Zelení.

„Jedním z nátlakových prostředků na Ukrajinu i západní státy je plyn – respektive snížení jeho dodávek. Kromě potřeby diverzifikovat zdroje by také pomohlo snížení jeho spotřeby. Jako symbolickou podporu Ukrajině bychom ocenili, kdybyste se k nám přidali a snížili své topení o jeden stupeň Celsia,“ píše se v příspěvku s tím, že navíc je to výhodné i pro nás.

„Pokud snížíte teplotu v pokoji o jeden stupeň, sníží se spotřeba energie o šest procent. Pro vaše bydlení to pro ceny roku 2022 může znamenat úsporu 400–800 Kč ročně na jeden byt, podle velikosti a průměrné teploty,“ dodávají.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…