„Půjdu s nožem do ulic a pobodám Ukrajince,“ vyhrožoval muž na internetu

03.11.2023 22:22 | Monitoring

Policie informovala, že se jí podařilo dopadnout muže, který vyhrožoval, že bude chodit po ulici s nožem a živě vysílat na internetu, jak s ním bodá do lidí. „Půjdu s tímhle nožem do ulic a budu se každýho ptát, jestli je Ukrajinec, a když mi řekne, že jo, tak ho tím nožem pobodám,“ vyhrožoval muž násilím. Policisté informovali, že mu nyní hrozí 3 roky vězení.

„Půjdu s nožem do ulic a pobodám Ukrajince,“ vyhrožoval muž na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
Muž na svém videu na sociálních sítích pózoval s nožem v ruce a svým divákům se svěřil, že se chystá na útok, během nějž bude s nožem bodat do kolemjdoucích.

„Zdravím, já jsem … a chtěl bych lidi poprosit o follow (odběr profilu na sociálních sítích, pozn. red.), teď mám nějakejch 250 follow a potřeboval bych tisíc, abych moh začít vysílat živý vysílání,“ říká muž na videu a představuje se svým jménem, které policisté vypípali a rozmazali jeho obličej.

„Až to budu moct vysílat, tak si vezmu tenhleten nůž,“ ukazuje posléze a dodává, že je čepel dlouhá jako jeho tělo, takže by to „mělo projít skrz“.

Následně sdělil, že jakmile splní podmínky sociální sítě pro živá vysílání v podobě tisíce odběratelů, chystá se v českých ulicích bodat do lidí a živě to vysílat. „Až teda budu mít tisíc sledujících a budu moct zahájit to živý vysílání, tak to zapnu, půjdu s tímhle nožem do ulic a budu se každýho ptát, jestli je Ukrajinec, a když mi řekne, že jo, tak ho tím nožem pobodám,“ sdělil klidně muž do kamery, která snímala jeho obličej.

Policisté informovali, že muže vyhrožujícího násilím již kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie dopadli a obvinili z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, přičemž mu nyní hrozí 3 roky vězení.

„V tomto případě jde z našeho pohledu o ukázkový příklad sdělení, které se svobodou projevu nemá nic společného a je naopak v přímém rozporu s trestním právem. Z důvodu předcházení takovéto trestné činnosti jsme se rozhodli zveřejnit celé video, kde muž vyhrožuje,“ dodali policisté a uveřejnili uvedenou nahrávku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Radek Kotas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…