„Řešej se p*čoviny,“ tvrdí umělec, který nerad jezdí tramvají. Gretu by z něj trefilo

14.01.2020 14:10

Rapper Řezník proslul svými texty, které mu vynesly i trestní stíhání. Právě o jeho tvorbě a názorech si s ním povídal Jan Hušek. Řezník uvedl, že od té doby, co má auto, je klidnější, a přidal hororový popis cesty tramvají. A okolo změny klimatu se prý dělá zbytečné haló a straší se koncem světa. Zaměřit by se prý lidé měli hlavně na Indii a Čínu, kde problémy vznikají.

„Řešej se p*čoviny,“ tvrdí umělec, který nerad jezdí tramvají. Gretu by z něj trefilo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Rapper Řezník

Přibližně před měsícem si mohli fanoušci pustit nový výtvor Martina Pohla alias Řezníka nazvaný „Politicky nekorektní píča“. Rapper se v ní trefoval do veganů, příznivců uprchlíků, politických korektorů, feministek, zastánců inkluze a bývalého osazenstva Kliniky. „Neposílám nic na hladový děti v Africe, mám v píči všechny nadace, dám si kuře na paprice. Radši vemu pětilitr, dám ho svojí bábě, ať si užije svý stáří, nakoupí fernet a kráby,“ zaznělo například spolu s odsouzením nelegální migrace: „Kurva, kde jsou hranice, dyť sem dojdou i bez bot, taky bych střelil zmrda, kterej by mi lezl přes plot. Legálně klidně přijďte z Východu či Západu, je tu nedostatek zedníků a uklízeček záchodů.“

Anketa

Pokud se Jaromír Soukup rozejde se Zemanem, budete dále koukat na TV Barrandov?

41%
22%
hlasovalo: 10608 lidí
V interview se moderátor věnoval právě skladbě „Politicky nekorektní píča“ a Řezník přiznal, že už je „dědek“ a dnešní svět ho štve. „Mě štval svět vždycky, takže to není takovej posun, 95 % lidí mě sere, mám rád doma svůj klid, takže mě to neštve nějak víc, než mě to štvalo dřív,“ uvedl na pravou míru úroveň svého naštvání. Připustil, že dokonce možná jeho naštvání pokleslo. „Tyhlety témata jsou takový věci, co se řešej, a podle mě jsou to úplný píčoviny, většina z toho,“ odůvodnil text písně.

Moderátor doplnil, že se dozvěděl, že Řezníkův hněv potlačilo pořízení automobilu. Což umělec potvrdil, ale dodal, že teď má auto v servisu, takže „možná dojde ke krveprolití“. „Když člověk jezdí tramvají, tak to je prostě peklo, tam se na tebe všichni mačkaj, smrděj, šahaj na tebe, chtěj po tobě prachy, někdo se tam vysere, peklo jako,“ popisoval horory cestování v MHD a ještě si rýpl do lidí, co si z tramvaje dělají kancelář.

Co se týče klimatické krize, dle Řezníka se okolo tohoto tématu dělá „zbytečné haló“. „Vždycky se v nějakých úsecích lidský doby straší koncem světa a teďka se prostě straší tím, že skončí svět z tohohle důvodu. Zatím se to ještě nestalo. Jako určitě by se nemělo vypouštět tolik zplodin do ovzduší, to tady apeluju i na diváky tohohle pořadu. Ale dělat z toho, že skončí svět do padesáti let, když nic nepodniknem, tak řešit v Evropě papírový brčka místo plastovejch, když většinu zplodin vypouští Čína a Indie, tak si myslím, že by se lidi měli zaměřit spíš na to, kde ty problémy vznikaj, na ty země na východní polokouli. Ne tady řešit píčoviny,“ shrnul své myšlenky Martin Pohl.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …