„Říše zla!“ odsoudil Kalousek Rusko. A dostal nečekanou odpověď

04.08.2019 18:01

V sobotu v centru Moskvy podle informací zahraničních médií, např. Reuters, protestovaly stovky lidí. Demonstranti žádali, aby byli do zářijových obecních voleb zahrnuti i opoziční lídři. Vzhledem k tomu že demonstrace nebyla povolená, policie proti stovkám demonstrantů tvrdě zasáhla. Na internetu kolují videa strážců zákona, kteří bez váhání tasili své obušky a mydlili do demonstrantů takřka hlava nehlava. A Kalousek varuje, že Rusko zůstalo říší zla.

„Říše zla!“ odsoudil Kalousek Rusko. A dostal nečekanou odpověď
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Anketa

Je Putinovo Rusko ,,Říše zla"?

6%
94%
hlasovalo: 26739 lidí

Aktuální zásah proti demonstrantům, podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09, a počínání policie dokazuje, že Sovětský svaz se sice rozpadl, ale nástupnické Rusko, resp. jeho vláda, se umí chovat stejně příšerně jako kdysi sovětští komunisté.  

„V r. 1983 nazval Ronald Reagan Sovětský svaz ‚říší zla‘. Uběhlo 36 let, SSSR neexistuje, ale vládci v Kremlu nic nezapomněli a ničemu novému se nenaučili. Je mi stydno za každého českého politika, který jim podlézá a jejich zločiny zlehčuje a přehlíží,“ napsal Kalousek.

Poslanec zvolený za hnutí ANO Patrik Nacher však Kalouskovi přece jen vyčetl, že používá dvojí metr; ne kvůli Francii, ale kvůli demonstracím ve španělském Katalánsku na podzim 2018.

„Na rozdíl od Saši Mitrofanova či Mirka Kalouska, odsuzuji policejní brutalitu bez ohledu na zeměpisnou šířku. Včerejší zákrok v Moskvě byl odsouzeníhodný. Ale úplně stejně jako zákroky policie před rokem v Barceloně, o kterých, protože se to nehodilo do krámu (samostatnost Katalánska), se tak vášnivě nediskutovalo. Buď platí padni komu padni, a nebo selektivní pohled. Aby platilo to první, níže přikládám video pro připomenutí a pro srovnání. Pro chytrolíny všeho druhu – všimněte si, že nepíšu např. o protestech v Paříži – kdy se zapalovala auta, poškozoval se majetek, útočilo se na policisty, rabovalo se. Snažím se srovnávat srovnatelné, nic více, nic méně...“ napsal Nacher na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…