„Rusko se od roku 1968 nezměnilo.“ Pavel ještě k výročí

25.08.2023 12:10 | Monitoring

Prezident Petr Pavel se ještě jednou vrátil k roku 1968 a propojil ho s dnešní válkou na Ukrajině. „Rusko se od 68’ nijak nezměnilo, i když už se jmenuje jinak. Svou zahraniční politikou i hodnotami zůstalo ve stejných kolejích.,“ řekl. Podle něho Ukrajina bojuje za to, aby se mohla svobodně rozhodovat.

„Rusko se od roku 1968 nezměnilo.“ Pavel ještě k výročí
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Petr Pavel před Českým rozhlasem ve výročí invaze z roku 1968

Ukrajinci 24. srpna oslavili Den nezávislosti. Již po dvaatřicáté. V tento den poděkovali i Česku. Součástí poděkování je video s písničkou Karla Kryla a ujištění, že Ukrajinci nikdy nezapomenou na to, jak jim Češi pomáhají v obraně před ruskou agresí.

Prezident Petr Pavel k tomu napsal, že Rusové z roku 1968, kteří vtrhli do Československa a Rusové, kteří v roce 2022 vtrhli na Ukrajinu, jsou stále titíž nebezpeční Rusové.

„Ukrajina dnes bojuje za to, na co má výsostné právo. Svobodně rozhodovat o svém osudu a určit si vlastní cestu. Rusko se od 68’ nijak nezměnilo, i když už se jmenuje jinak. Svou zahraniční politikou i hodnotami zůstalo ve stejných kolejích. I proto Ukrajinu musíme dál podporovat,“ napsal prezident na sociální síti X.

V den výročí invaze, tedy 21. srpna, Pavel napsal, že mu v časech invaze bylo necelých 8 let a to, co se opravdu oné srpnové noci stalo pochopil až mnohem později. Jenže když v 80. letech 20. století žádal o členství v komunistické straně, sám psal, že sovětskou okupaci vnímá pozitivně.

Prezident Petr Pavel promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Že by agent gru měl nějaké nové informace ? :-)), Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemuž v letech , 25.08.2023 12:42:50
Je už fakt trapný......

|  14 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…