„Rusko vám není dlužno, ale vy Rusku. Buďte vděční!“ Z ruské Dumy směrem k nám zahřmělo

01.06.2021 18:54

Podle předsedy ruské Státní dumy Vjačeslava Volodina by Česko místo kompenzací za výbuch ve Vrběticích mělo projevit vděk za to, co pro něj Ruská federace udělala a kolik do něj investovala. Píše to server Novinky.cz s odvoláním na agenturu TASS.

„Rusko vám není dlužno, ale vy Rusku. Buďte vděční!“ Z ruské Dumy směrem k nám zahřmělo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Budova státní dumy

Volodin se rozhořčil nad tím, že Ukrajina v obavě, že přijde o příjmy z tranzitu ruského plynu, požaduje peněžní náhradu za to, že ruská strana buduje plynovod Nord Stream 2. „Česko požaduje odškodnění 40 milionů eur za výbuch, údajně způsobený zvláštními službami Ruské federace ve skladech ve Vrběticích,“ poznamenal dále rozhořčeně Volodin. A povšiml si i toho, že Pobaltí žádá o jakési kompenzace za sovětské období.

„Když tyto státy patřily mezi země socialistického tábora, zvykly si žít na účet druhých,“ dodal Volodin s tím, že zvyk přetrval. „Nestalo by se tak, kdyby u nich byla svrchovanost a nezávislost nikoliv slovní, ale skutečná,“ dodal Volodin se slovy, že politika není sociální zabezpečení.

„Rusko vám není dlužno, ale vy (jste dlužni) Rusku. Buďte vděčni: občané Ruské federace nepožadovali od vás to, co vám dávali a sami si odtrhovali od úst,“ uzavřel Volodin se slovy, že Rusko na sebe vzalo všechny závazky ohledně splacení dluhů Sovětského svazu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…