,,Rusové něco chystají." Vlivná česká tvář v akci

24.04.2022 19:23 | Ze sítí

Ekonom Lukáš Kovanda upozornil na texty zmiňující možný ruský útok na Ukrajinu, který by následně chtěli svalit na USA. „Rusové asi něco chystají,“ poznamenává k tomu na Twitteru Kovanda.

,,Rusové něco chystají." Vlivná česká tvář v akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Lukáš Kovanda

„Rusové asi něco chystají. Žádají totiž kanadského premiéra, aby využil vlivu a Spojeným státům rozmluvil útok jadernou zbraní na Ukrajině, z něhož by byla obviněna Moskva. Kreml potřebuje alibi, aby se i taková Čína mohla v případě jeho jaderného útoku tvářit, že jde o práci USA,“ popisuje své obavy Kovanda na twitterovém účtu. Sdílí přitom text agentury TASS. 

Ta informuje o tom, že ruský velvyslanec v Ottawě Oleg Stepanov poslal zprávy kanadskému premiérovi Justinu Trudeauovi a ministryni zahraničí Melanie Jolyosové s prosbou, aby ovlivnili USA ohledně provokací s použitím zbraní hromadného ničení. 

„Dotaz na Rádio Jerevan,“ píše pak další status Kovanda. „Je pravda, že Rusové jsou v operaci na Ukrajině tak úspěšní, že se bojí, že tam USA pod falešnou vlajkou v pomstě jaderně zaútočí? Je to pravda. Nejde ale o operaci, leč o válku. A Rusové nejsou úspěšní. Takže útok provedou sami a na USA to pouze svalí,“ uvádí Kovanda a sdílí další text z dílny agentury TASS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…