„Skvadra na motorkách, propaganda!“, „Já se s nimi sejdu.“ Foldyna a Štětina se tvrdě střetli v rádiu kvůli ruským motorkářům Noční vlci

29.04.2016 13:43

Europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina a poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna přijali pozvání do odpoledního vysílání Českého rozhlasu Plus. Jedním z hlavních témat totiž byla plánovaná spanilá jízda ruského motorkářského gangu Noční vlci, a Polsko se jim rozhodlo zakázat vstup do země.

„Skvadra na motorkách, propaganda!“, „Já se s nimi sejdu.“ Foldyna a Štětina se tvrdě střetli v rádiu kvůli ruským motorkářům Noční vlci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruští motorkáři Noční vlci uctili památku rudoarmějců na Olšanských hřbitovech

Štětina je proti spanilé jízdě Nočních vlků, protože jsou velmi agresivní a jedná se o propagandistický akt. „Je to zneužití památky padlých sovětských vojáků,“ konstatoval.

„Já se s nimi plánuji sejít i letos,“ řekl Foldyna a dodal, že se jedná o důstojnou oslavu a ocenil by, kdyby i Češi podobným způsobem oslavovali výročí vítězství ve druhé světové válce. To, že je Poláci nechtějí pustit do země, považuje za „nadbytečné“.

„Tak pokud polské oficiální orgány činí příkoří, respektive nechtějí na své území občany cizího státu, tak má se ministr právo ptát, proč,“ poznamenal.

Štětina to však ze strany Ruska považuje za agresivní akt. „To, co provádí ta skvadra na motorkách, to je skutečně propaganda imperialistického režimu,“ odsoudil motorkáře a dodal, že by byl rád, kdyby se ČR postavila proti nim a Zeman je nepřijal na Hradě.

„Potomci, vnuci osvoboditelů Evropy, lidé, kteří jsou potomky 20 milionů padlých, ctí tradici, není v tom žádný imperiální zájem,“ oponoval Foldyna. Rozhodně však nejsou agresivní. „Neslyšel jsem, že by Noční vlci kohokoliv zavraždili, pašovali drogy, zabývali se prostitucí.“

„Já bych jenom připomenul, že Noční vlci jsou placeni z prezidentských fondů prezidenta Putina,“ řekl Štětina a dodal, že problém je v tom, že se s Putinem často fotí, že bojují na Ukrajině a schvalují anexi Krymu, a v jejich „podpoře šovinistické politiky“.

„Gratuluji Polákům a Lotyšům, že k tomu našli odvahu,“ uzavřel debatu Štětina pochvalou zemím, které odmítají Noční vlky na své území pustit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…