„Slaboch, nemá k*ule.“ Babiš přitvrdil. Premiér a Brusel

22.01.2023 19:37 | Ze sítí

„My jsme měli předsednictví, a co udělal pan premiér? Vždyť to bylo nejhorší. Teďka budete platit za emise za baráky, nemovitosti i za auta,“ kritizoval současnou vládu expremiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru se spisovatelem Tomášem Lukavcem. „Problém“ podle něj je, když je premiér „slaboch a nemá koule“. Vrátil se též k epidemii covidu-19 a podotkl, že by na doporučení profesora Jiřího Berana zpětně nedal ani dnes. „Takových Beranů jsme tady měli strašně moc,“ řekl Babiš, že se nemohli řídit podle názoru „někoho“. Prozradil též, proč by vyrazil v případě svého zvolení jako za jedním z prvních státníků za ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

„Slaboch, nemá k*ule.“ Babiš přitvrdil. Premiér a Brusel
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Babiš v rozhovoru přiblížil, jak vypadá jednání státníků v Bruselu. „Na tiskovkách to je ‚solidarita‘, ‚všechno fajn‘, ale za těmi zavřenými dveřmi je obrovský boj za zájmy jednotlivých států,“ naznačil.

Pokud je podle něj „premiér slaboch a nemá koule“, tak to pak je „problém“. „My jsme měli předsednictví, a co udělal pan premiér? Vždyť to bylo nejhorší. Teďka budete platit za emise za baráky, nemovitosti i za auta. Sliboval nám 19. prosince 2021, že nedovolí zastavit výrobu aut se spalovacími motory? Sliboval. Akorát ta paní (bývalá ministryně životního prostředí, pozn. red.) Hubáčková – taková milá paní, co už tam není – nemluvila anglicky a nějak to nedopadlo. Nevím, proč to odsouhlasili. Neměla snad mandát naší vlády?“ spustil expremiér směrem k současné vládě.

Rozhovořil se taktéž o svých spojencích v Evropě, mezi něž podle něj kromě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona lze zařadit i tureckého lídra Recepa Tayyipa Erdogana. „Oni pořád říkají, že je můj přítel Viktor Orbán – no jasně že je. Ale i Macron. I s tureckým prezidentem mám přátelské vztahy,“ shrnul a zdůraznil, že je potřeba v Evropě mezi státníky navazovat osobní vztahy. S budováním vztahů s evropskými politiky mu prý pomáhal také německý exministr financí Wolfgang Schäuble.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Debata , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 22.01.2023 21:12:17
ubohej moderátor, rozvědčík předvádí totální neznalost úplně ve všem kromě válčení,,To ožil a bylo jasné že válčení miluje,,Pomoc lidem,inflace, zaměstnanost,finance a končí,Moderátor lezprdelka nadbíhá kecama Pavkovi,,O míru mluví jen Babiš,,

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…