„Snad si jako Češi zasloužíme někoho lepšího než Macrona,“ doufají Svobodní

25.04.2022 9:42 | Ze sítí

Předseda Svobodných Libor Vondráček reagoval na vítězství Emmanuela Macrona, který v nedělním druhé kole francouzských prezidentských voleb porazil vyzývatelku o Elysejský palác Marine Le Pen.

„Snad si jako Češi zasloužíme někoho lepšího než Macrona,“ doufají Svobodní
Foto: Archiv Libora Vondráčka
Popisek: Předseda Svobodných Libor Vondráček

„Při komentování výsledku zahraničních voleb jako vždy říkáme zejména: Každá země má v čele toho, koho si zaslouží. Snad si příští rok jako Češi zasloužíme někoho lepšího než Emmanuela Macrona. Někoho, kdo bude spolehlivěji brzdit ubývání suverenity vlastního státu a projde lépe sadou otázek, které si pro kandidáty připravili Svobodni,“ uvedl Libor Vondráček, který při této příležitosti připomněl, že si jeho strana již dříve schválila sérii deseti otázek, podle které budou Svobodní rozhodovat o tom, komu případně vyjádří podporu v českých prezidentských volbách. 
 
 
„Od jednotlivých kandidátů budeme chtít vědět, jestli má stát zvyšovat daně, jestli máme zavést euro a zrušit českou korunu, jestli máme přijmout evropskou legislativu pro omezení zbraní a migranty dle přání Bruselu. Budeme chtít vědět, jestli prezidentský kandidát považuje dotace do soukromého sektoru za prospěšné, jestli souhlasí s tím, aby stát vytvářel více kategorií občanů například v souvislosti s očkováním či jestli má mít právo EU aplikační přednost před českým právem. Určitě budeme chtít znát názor na to, zdali má stát převychovávat občany či jestli je socialismus a centrální řízení společnosti lepší variantou než kapitalismus. Poslední dvě otázky se budou týkat boje proti dezinformacím. Padne také dotaz na to, jestli je transparentnost lepším nástrojem v boji proti korupci než rušení dotací,“ vyjmenoval sérii klíčových dotazů Vondráček s tím, že doufá, že se mezi prezidentskými kandidáti najdou ti, kteří se budou dívat na budoucnost ČR stejně jako Svobodní. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…