„Sobotkovi tykám běžně, holí jsem se neoháněl, ale použil ji jako ukazovátko!“ Zeman se na náměstí utkal s odpůrcem a byl odměněn

10.05.2017 16:16

Prezident Miloš Zeman zavítal v rámci své návštěvy Libereckého kraje do Jilemnice. I zde na něj čekali kromě jeho příznivců i odpůrci. Probírala se nejen vládní krize, ale také například Tibet.

„Sobotkovi tykám běžně, holí jsem se neoháněl, ale použil ji jako ukazovátko!“ Zeman se na náměstí utkal s odpůrcem a byl odměněn
Foto: ReproFoto: OVtv
Popisek: Prezident Miloš Zeman na náměstí v Jilemnici.

Úvodem Zeman hovořil k jilemnickým občanům a zavzpomínal i na doby, kdy byl v Jilemnici a okolí dříve. Následně už se pak přešlo k diskusi. 

„Předseda odborů Josef Středula nedávno vyhlásil kampaň Konec levné práce. A já tuto kampaň plně podporuji. Ke zvyšování platů zaplať pánbůh dochází. Je totiž nedostatek pracovních sil,“ vyjádřil se Zeman k první otázce ohledně nízkých mezd. 

„Jenom blbec tvrdí, že má jediný správný názor. Ať se ten správný názor projeví ve volbách. A jak rozhodnou voliči ve volbách, tak také bude,“ dodal.

Další z přítomných se vyjádřil proti prezidentu Zemanovi. „Nebudu tady řešit váš slovník kunda sem – kunda tam,“ rozčílil se nejprve diskutér. Vadila mu však i nynější čtvrteční akce na Pražském hradě při setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), kdy se pozastavil nad tykáním premiérovi a máváním hůlkou. Vyzval pak Zemana, aby se vrátil na Vysočinu objímat stromy. „Premiérovi Bohuslavu Sobotkovi tykám běžně. Holí jsem se neoháněl, ale použil jsem ji jako ukazovátko. Nebyl jsem to já, kdo podal demisi vlády. Nebyl jsem to já, kdo řekl, že přinese demisi na Hrad, a pak si místo toho přišel popovídat. Ale na druhé straně odpovídám na vaši otázku: O tom, zda se vrátím na Vysočinu objímat stromy, rozhodnou voliči,“ řekl a následoval většinový jásot.

První dáma a návštěva Kajínka

A řeč přišla i na vězně Jiřího Kajínka, kterého dnes navštívila první dáma Ivana Zemanová ve věznici v Rýnovicích. „Její návštěva v Rýnovicích je součástí tohoto problému návštěv. Setkala se tam i s dalšími vězni,“ řekl Zeman. K amnestii se nevyjádřil. 

Následně si hlava státu rýpla do muže, jenž po náměstí chodil s tibetskou vlajkou. „Tibetská vlajka vznikla v roce 1912. Vznikla na základě návrhů britských odborníků, kteří uvažovali o tom, že by se Tibet mohl stát v budoucnosti britskou kolonií. Tibet byl tehdy otrokářsky feudální společností. Ten člověk tedy usilovně mává otrokářskou vlajkou,“ řekl Zeman a ozval se pískot. 

Další z občanů na náměstí se poté pozastavil nad cestami do krajů, které považuje za předvolební kampaň. „Vy se domníváte, že čtyři roky vedu kampaň? Zadruhé: Krátká lekce z politologie. Víte, jak vypadá kampaň? Já jsem váš kandidát, jsem ten úplně nejlepší, všichni ostatní protikandidáti mají četné neřesti. A tak dále a tak dále. Takhle se dělá kampaň. Já na těchto setkáních neříkám nic, co by říkalo, že sám sebe vychvaluji,“ poznamenal Zeman s tím, že jezdí po krajích rád. 

Následně se vyjádřil i ke kritice svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. „Jiří Ovčáček má soukromý Twitter. A jestliže se na svém soukromém Twitteru nějak vyjadřuje, má svobodu slova. Mluví-li jako mluvčí prezidenta republiky, vyjadřuje jeho názory, nikoliv své vlastní,“ řekl.

A závěrečný dotaz se věnoval mistrovství světa v hokeji. „Nejsem ani hokejový, ani fotbalový fanoušek. Vůbec tomu nerozumím, ale samozřejmě vím, že hokej se hraje na dvě poloviny a že nejlepší na kurtu je Martina Navrátilová,“ uzavřel.

Závěrem pak Zeman podepsal pamětní knihu a následně odekoroval prapor města a převzal dary z rukou starostky. „Slunce v duši,“ rozloučil se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…