„Sráč a koště“? Pavle Novotný, takto Jarek Nohavica křtil knihu. A nejen to! Vyslovil jasná slova

15.10.2019 10:06 | Zprávy

Nejen křest knihy, ale i podpora toho, o čem píše. Toho se dočkal sociolog Petr Hampl od zpěváka a písničkáře Jaromíra Nohavici při představení své knihy „Poctivost a kreativita: Kapitoly z buranské sociologie a volné úvahy“. Nohavica se totiž přiznal, že přečetl nejen Hamplovu první knihu, ale čte i jeho články. Křtu se účastnil i mnohonásobný bloger roku Ladislav Větvička. ParlamentníListy.cz přinášejí informace o průběhu akce, která vzbudila poznornost například i starosty Prahy-Řeporyjí Pavla Novotného. Ten Hampla označil za dezinformátora a Nohavicu za sráče a koště.

„Sráč a koště“? Pavle Novotný, takto Jarek Nohavica křtil knihu. A nejen to! Vyslovil jasná slova
Foto: z archivu Petr Hampla
Popisek: Jaromír Nohavica, Petr Hampl, Boris Renner a Ladislav Větvička

V ostravském klubu Heligonka Jarka Nohavici proběhl křest dvou knih a představení jednoho kalendáře. Do světa byly vyslány: druhá kniha sociologa Petra Hampla, rakousko-uherský cestopis Ladislava Větvičky a retro kalendář Borise Rennera.

Jarek Nohavica hrál a občas komentoval. I když se hovořilo o vážných věcech, večer probíhal ve veselém duchu. Nejvíc vtípků schytal jediný vystupující Pražák, Petr Hampl. Ten při příchodu na scénu předvedl pečlivě nacvičené zakopnutí a ve své krátké řeči připomněl „petrželový masakr“, který se odehrál v roce 1937 na Haiti. Povstalci tehdy ukázali každému, koho zadrželi, svazek petržele a optali se, co to je. Podle přízvuku, s jakým vyslovil zadržený španělské slovo „perejil“, jej buď zabili, nebo nechali jít. Sociolog vyslovil obavu, že v případě severomoravského povstání za nezávislost by mohl proběhnout „cypaty masakr“ a připustil, že on se svým pražským přízvukem by neobstál. Ovšem i v tom krátkém výkladu zazněla řada pražských výrazů pro Ostravsko zcela nevhodných, což si Jarek neodpustil komentovat: „Ostravan je vlak, Petře, nikoliv člověk, nepleť si to,“ opravoval Jarek Petrovi Hamplovy lingvistické disproporce mezi pražským a ostravským dialektem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…