“Stát musí masivně podpořit sport,” vyzývá Sehnal

01.09.2021 9:47

Aliance pro budoucnost je podle svého šéfa Pavla Sehnala mimořádně nakloněna podpoře sportu a pohybových aktivit napříč společností i generacemi. Sehnal zdůrazňuje, že lidé se stávají stále pohodlnějšími a stát nejde sportu naproti.

“Stát musí masivně podpořit sport,” vyzývá Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Oblast sportu a jeho podpory je prý potřeba vidět ve dvou rovinách a měřítkách. “Na první místě je běžná občanská sportovní činnost, kdy říkáme ano, potřebujeme drobná sportoviště a sportovní plácky na vesnicích i v husté městské zástavbě, aby si lidé mohli zasportovat, měli vše dostupné a nemuseli absolvovat dlouhé trasy,” vyzdvihuje jeden za základních pilířů svého programu.

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí

Druhou stránkou jsou pak dle jeho slov větší sportovní akce. “To je důležité z hlediska propagace zdravého pohybu, aby sport měl silnou mediální podporu, přitahoval mediální pozornost a lákal k tomu, aby si naše společnost vytvářela modely, které bude nejen uznávat, ale snažit se dosahovat úspěchů, jako dané velké sportovní vzory,” uvádí Sehnal.

“Dlouhodobě jako Aliance pro budoucnost zdůrazňujeme, že sportovní činnost je ze strany státu obrovsky zanedbávána. Často slyšíme jen plané sliby, které nikdy nedojdou svému naplnění,” pokračuje politik.

Možná si prý politici krátkozrace myslí, že se jim tyto investice nevrátí politicky a nepřinesou hlasy. “Jakkoli toto uvažování odmítáme, protože politika je práce pro naši zemi a její občany, pak s takovým krátkozrakým viděním nesouhlasím. Lidé často bezvýsledně volají po tom, aby v jejich bezprostředním okolí vzniklo sportoviště, workoutové hřiště nebo jen nějaký plácek vymezený pro sport,” je přesvědčen předseda Aliance pro budoucnost.

“V každém případě by šlo o smysluplnou investici. Každá koruna investovaná do sportu ušetří čtyři koruny ve zdravotnictví. Zdravý člověk prostě nemarodí, nemá kardiovaskulární problémy a předchází celé řadě dalších onemocnění. Společnost pohodlní a je nutné veškeré tyto aktivity podporovat,” doplňuje Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…