"Stop mediální manipulaci!, Stop rasismu!, Babiše do koše." Prahou prošel Pochod milionů masek

05.11.2016 21:51

Dnes se od 16:00 na Václavském náměstí v Praze u sochy sv. Václava konala demonstrace s názvem Pochod milionů masek (Million Mask March), jež se tradičně koná 5. listopadu. Demonstraci pořádalo anonymní a navzájem nezávislé nehierarchické hnutí Anonymous.

"Stop mediální manipulaci!, Stop rasismu!, Babiše do koše." Prahou prošel Pochod milionů masek
Foto: Vít Hassan
Popisek: Pochod milionů masek organizovaný hnutím Anonymous.

Cílem demonstrace bylo dle jejích organizátorů vystoupit proti kapitalismu, korupci, rasismu, válce a mediální manipulaci. Pochod zhruba 70 lidí v maskách se krátce po 17. hodině vydal napříč Václavským náměstím, přes Můstek, Staroměstské náměstí, Karlův most, Malostranské náměstí až na Hradčanské náměstí před sochu prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Účastníci demonstrace provolávali hesla: „Stop mediální manipulaci!“, „Stop rasismu!“, „Nemáme strach!“, „Julian Assange!“ apod. Řečníci ve svých projevech zdůraznili, že tímto pochodem chtějí ukázat, že nejsou pouhým spolkem lidí, kteří jen sedí u počítače a jako pomalu každý druhý Čech nadávají, nýbrž občané této země, kteří se tímto pochodem snaží vyjádřit to, že svobodu nám nesmí nikdo odpírat.

Jeden z účastníků demonstrace se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil, že pochod je namířený především na podporu svobody internetu, který podle něj ze strany většiny českých médií čelí snaze o cenzuru a dezinformaci lidí. Mezi médii, která informují neobjektivně, byly zmíněny Česká televize a Nova. Dále zmínil boj proti vládě, která dle jeho slov vede tento stát spíše k zániku než k vyšším hodnotám. Jako další z bodů zmínil boj proti rasismu, jelikož jsou si lidé všech barev pleti rovni.

Demonstranti drželi transparenty s nápisy: „Zastavme cenzuru!“, „Za kritiku na čaj k soudu? To si děláte pr...!“, „Kreativita nesmí být trestný čin!“, „Babiše do koše!“, „Kapitalismus ničí společnost!“, „Lidé jsou více než zisky!“, „My jsme 99 %“ apod. Pochod byl po 18. hodině ukončen na Hradčanském náměstí před sochou T.G.M.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Hassan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…