„Šunt. Hrnce od šmejdů,“ odsoudila Němcová Babišův dopis voličům

12.01.2023 13:17 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) kritizuje smlouvu Andreje Babiše s občany, ve které prezidentský kandidát „na svou čest slibuje,“ jaký bude prezident. Podle Němcové jde o podvod na úrovni šmejdů, kteří přesvědčují důchodce o koupi hrnce. Němcová proto vyzývá, aby lidé volili Petra Pavla, který se nejlépe hodí do současné bezpečnostní krize.

„Šunt. Hrnce od šmejdů,“ odsoudila Němcová Babišův dopis voličům
Foto: Repro ČT24
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová v Událostech, komentářích

Němcová na svém Twitteru vyjádřila podporu generálu Petru Pavlovi, který podle ní má největší šance porazit Andreje Babiše. „Nehledám nového Masaryka, Havla nebo českou Čaputovou. Vedle nás zuří ruská válka a uvnitř sahá po moci oligarcha, který je rizikem pro náš ústavní pořádek. Volím experta na vojenské a bezpečnostní otázky, který má největší šanci porazit A. Babiše. Volím Petra Pavla,“ uvedla Němcová.

 

 

Poté ještě senátorka zkritizovala počíná Andreje Babiše, který sepsal Smlouvu s občany České republiky, kde se „oficiálně“ zavazuje, že bude nadstranickým, spravedlivým a akčním prezidentem.

Babiš ve své smlouvě vypočítává, jaké dobré vlastnosti chce přinést na Hrad. „Můj program je jasný. Chci být silným, akčním, nezávislým, spravedlivým, nadstranickým a tvrdě pracujícím prezidentem, který tu bude pro všechny občany a nebude loutkou vlivových a podnikatelských skupin,“ píše Babiš ve své Smlouvě s občany.

„Naše země aktuálně čelí největším problémům od svého vzniku. Českou republiku trápí nejdražší energie v Evropě. Firmy se chystají propouštět. Rekordní inflace ničí lidem úspory. Nelegální migrace je opět na vzestupu. Taková doba vyžaduje na postu prezidenta zkušeného a krizemi prověřeného politika. Jako prezident budu důstojně reprezentovat naše zájmy v zahraničí, mám zkušenosti a jsem připraven vést za naši zemi jednání na světové úrovni,“ uvádí dále Babiš.

Konkrétně chce prý Babiš zejména hájit zájmy České republiky a českých občanů, které vždy bude stavět na první místo. „Naše vlast pro mě je a vždy bude na prvním místě. Jako prezident budu do posledního dechu hájit zájmy České republiky v Evropské unii i jinde ve světě a také právo všech našich občanů na důstojný život. Využiji svoje zkušenosti a kontakty se světovými státníky i jazykové znalosti k podpoře naší země i našich firem. Nebojím se mocných a nebudu nikdy podléhat zájmům ostatních států nebo velmocí,“ píše Babiš.

Expremiér slibuje také akčnost a pracovitost. „Od české vlády, ale i od Sněmovny a dalších institucí budu aktivně vyžadovat, aby maximálně pracovaly ve prospěch lidí. Nebudu jen sedět na Hradě. Budu jezdit po naší zemi, mluvit s Vámi a veřejně upozorňovat na Vaše starosti a problémy,“ pokračuje znění smlouvy.

Nebude prý ani účelově vykládat Ústavu, pro což byl často kritizován Miloš Zeman. „Ústavu České republiky budu respektovat a aktivně přistupovat ke všem povinnostem, které z ní pro prezidenta vyplývají. Nebudu usilovat o její změnu a nebudu ji vykládat účelově,“ tvrdí Babiš.

Babiš už tradičně slibuje, že si najde čas na každého občana a bude neprodleně řešit každý neodkladný problém. „Budu tu pro Vás tak jako ještě žádný prezident České republiky. Prostřednictvím formuláře na webu, e-mailu nebo SMS zprávy se ke mně bude moci kterýkoliv občan České republiky objednat. Vyhradím si pro Vás každý první čtvrtek v měsíci a osobně Vám věnuji celý den. Přímo na nádvoří Pražského hradu umístím schránku, kam mi kdokoliv bude moci zcela anonymně vložit psaný vzkaz, dotaz nebo třeba jen fotku, přání, ale i stížnost. Těm nejdůležitějším se budu neprodleně osobně věnovat,“ věří Babiš, že se u něj dostane zastání každému.

Babiš také slibuje, že nebude podléhat tlaku lobbistů a zájmových skupin a že bude nadstranický. „Budu důsledně fungovat jako nadstranický prezident. Nebudu zástupcem ani protivníkem politiků a politických stran,“ tvrdí Babiš a přidává zajímavost v podobě vystavování korunovačních klenotů ve státní svátky a otevření Hradu pro lidi.

To na svou čest slibuje. „Slibuji, že budu silným, pracovitým, nezávislým a férovým prezidentem. Slibuji, že zájmy naší země a našich občanů budu vždy stavět na první místo. Slibuji, že Vám v těžkých chvílích budu dodávat odvahu, naději a sílu. A především slibuji, že Vaši důvěru nikdy nezklamu,“ uzavírá ve smlouvě expremiér.

Právě tato Babišova Smlouva s občany je ale podle Němcové jenom velký podvod, srovnatelný s akcemi tzv. šmejdů. „Babišova smlouva s občany je stejný šunt jako ty hrnce a deky od šmejdů. Akorát, že šmejdi chtěli desetitisíce, zatímco Babiš požaduje Čechy, Moravu a Slezsko,“ varuje Němcová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdyby Babiš umřel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekli-ďas , 12.01.2023 17:18:24
Půjde se Mirka oběsit, protože ztratí poslední smysl života.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…