„Tak toto ne.“ Rusko zmrazilo NATO. Znovu nás hubuje i Zelenskyj

07.03.2022 7:34 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj postupně přitvrzuje ve své rétorice. A to jak k Rusům, tak k Západu. Včera na videu upozorňoval všechny, kdo ostřelují ukrajinská města, že budou potrestáni před tribunálem a že Ukrajinci nikdy neodpustí a nikdy nezapomenou. „Nikde na světě nebudete mít klid. Leda v hrobě,“ vzkázal. Ale peskoval také západní politiky, že nic nedělají a že nechtějí vytvořit bezletovou zónu. „Také chcete, aby nás pomalu pozabíjel,“ obvinil je. S varováním ovšem přišlo také Rusko: Jde o údajné starty ukrajinských vojenských letadel z území členů NATO. „Použití sítě letišť těchto zemí s tím, že pak následuje použití síly proti ruským vojskům, může být bráno jako zapojení těchto zemí do konfliktu,“ padlo z Moskvy.

„Tak toto ne.“ Rusko zmrazilo NATO. Znovu nás hubuje i Zelenskyj
Foto: Screen: Facebook
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil přes telemost.

Anketa

Pocítili jste již výrazné zvýšení cen pohonných hmot?

60%
3%
hlasovalo: 54998 lidí
Konflikt na Ukrajině stále pokračuje. Včera večer ukrajinský prezident Zelenskyj promluvil k národu a prohlásil, že nebudou odpouštět. „Neodpustíme zničené domy, neodpustíme rakety, které dopadají na naše území a zasahují naše lidi a naše děti,“ řekl Zelenskyj a dodal, že Bůh také neodpustí a místo dne odpuštění přijde soudný den. „Jsem si tím jist,“ dodal.

„Zdá se, že co ruští vojáci udělali doteď, jim nestačí. Nezničili dost lidských osudů, nezmrzačili dost lidí, chtějí zabít ještě víc,“ pokračoval dál a informoval, že Rusové oficiálně oznámili další ostřelování ukrajinského průmyslu a obranných komplexů. Podotkl, že tyto komplexy pocházejí povětšinou ještě z dob Sovětského svazu a jsou postaveny uvnitř měst. „Pracují v nich tisíce lidí. Stovky tisíc žijí okolo. To je vražda. Plánovaná vražda,“ řekl.

A obrátil se na světové lídry, kterým vyčetl, že na tuto zprávu nereagují. „Od žádného západního lídra jsem neslyšel reakci na toto oznámení. Podívejte se, jak si útočníci myslí, že jsou beztrestní, ohlašují svá zvěrstva. Proč? Protože nepřichází reakce. Protože je ticho. Ani slovo, jako by se západní lídři na den rozpustili. Doufám, že si toho všimnete aspoň zítra. A budete reagovat, něco řeknete,“ peskoval Západ.

Dodal, že je jim naprosto přesně známo, jak jsou vydávány a přijímány rozkazy a kdo je vydává. „Čeká vás tribunál,“ hrozil zodpovědným. „A Boží trest, pokud se budete schovávat,“ dodal. Že je ostřelování takto oznamováno, je prý známka toho, že západní sankce na Rusko jsou nedostatečné. „Nepochopili, nepocítili, nevidí, že svět je skutečně odhodlán zastavit tuto válku. Před touto realitou se neschováte, neschováte se před dalšími vraždami na Ukrajině,“ kritizoval opět.

Stěžoval si, že dohoda o humanitárních koridorech není dodržována, protože v Irpini byla údajně zabita čtyřčlená rodina, když se snažila z města uniknout. Opět zopakoval, že Rusům nic neodpustí a nezapomenou. „Potrestáme každého, kdo se dopustil zvěrstev v této válce. Na naší zemi. Najdeme každou svini, která ostřelovala naše města, naše lidi, bombardovala naši zemi, vypouštěla rakety, udílela rozkazy a zmáčkla tlačítko ‚start‘. Nikde na světě nebudete mít klid. Leda v hrobě,“ přitvrdil ukrajinský prezident.

Moskva: Toto by bylo zapojení do války

Ještě předtím vyzýval Západ, aby nad Ukrajinou prosadil bezletovou zónu a sestřeloval ruské rakety a letectvo. „Vytvořte humanitární vzdušný prostor, bez raket, bez bomb, jsme lidé a je to vaše lidská povinnost nás chránit, chránit lidi. A můžete to udělat. Pokud to neuděláte, pokud nám alespoň neposkytnete letadla, abychom se mohli chránit sami, tak z toho vyplývá jen jeden závěr: Také chcete, aby nás pomalu pozabíjeli. I světoví lídři jsou zodpovědní, západní lídři. Dnes a navždy,“ obvinil politiky.

Na Západ směrovalo svá slova také Rusko, ovšem s mnohem konkrétnějším varováním. A to státům NATO, zejména Rumunsku. Jak informuje italská zpravodajská agentura ANSA, Rusko varovalo před tím, aby na svém území nechávali přistávat ukrajinské bojové letouny, protože pak hrozí, že budou zataženi do války. „Víme jistě, že ukrajinské bojové letouny letěly do Rumunska a dalších sousedních států,“ uvedl mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov. „Použití sítě letišť těchto zemí s tím, že pak následuje použití síly proti ruským vojskům, může být bráno jako zapojení těchto zemí do konfliktu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…