„Ten vagina a ta penis.“ Psychiatr Honzák se svérázně pustil na „gender“ bojiště

03.06.2021 21:10

Termín „gender“ je v současnosti skloňován více než kdy jindy. Zatímco jiní prosazují názor, že nerovnost žen a mužů musí ze společnosti zmizet. Podle jiných genderová studia nutně znamenají ohrožení výchovy dětí a přispění k zániku tradiční rodiny. Problematice se na svém blogu Aktuálně.cz způsobem svým vlastním věnoval také psychiatr Radkin Honzák.

„Ten vagina a ta penis.“ Psychiatr Honzák se svérázně pustil na „gender“ bojiště
Foto: repro Youtube
Popisek: Psychiatr Radkin Honzák

V současnosti je módou zjišťovat, čím se naši předkové provinili proti současným normám, všímá si Honzák. „Je to sice na palici, ale je to trend,“ dodává a zmiňuje například, jak univerzity vyhazují sochy a portréty svých zakladatelů, protože prý byli nemorální, protože věřili v Boha, neuznávali marxismus, neplatili kreditkami, byli počítačově negramotní a psali brkem duběnkovým inkoustem.

Je prý nutné navrátit se k počátkům. „Na počátku bylo slovo. A jak konstatoval již více než před půlstoletím můj spolužák Milan Meier, tam se stala chyba. Byly například – velmi přesvědčivá ilustrace – obráceně pojmenovány tělesné strany, takže levá je vlastně pravá a pravá vlastně levá,“ podotýká Honzák. „Tato základní chyba se promítla do slovníku tragickým způsobem a je nutné se obrátit na příslušné instituce, aby to daly do pořádku,“ dodává.

Původní zdroj ZDE.

Podobná chyba se pak stala s přidělováním rodů, kde je nutné genderové narovnání ihned, bez jakéhokoliv čekání. „Takže od 1. 7. 2021 platí vládním nařízením (když už vláda nezvládla covid, získá takto hlasy feministek) platí opačné rody: ten vagina a ta penis, a to i ve vulgární podobě. Zůstává tu pár zpátečníků, kteří chtějí zastánce moderního myšlení poslat do zadku, nebo spíš do toho... ale ti si neškrtnou, ani tím sirkou, ani tou zapalovačí. Vzhůru k metám!“ píše Honzák závěrem.

Vláda v březnu také představila Strategii rovnosti žen a mužů na léta 2021–2030. Dokument formuluje opatření nutná pro zvýšení kvality života žen i mužů v Česku na úroveň srovnatelnou s ostatními evropskými státy. Navrhovaná opatření reagují i na pandemii covidu-19, která řadu genderových nerovností ještě více prohloubila.

Vizí této strategie je odstranění všech genderově podmíněných nerovností mezi ženami a muži a dosažení takového stavu, kdy každý člověk může svobodně a bez znevýhodnění z důvodu svého pohlaví a genderu rozvíjet svůj potenciál a plně se realizovat ve všech sférách společenského i osobního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…