„To jsme tak seděli s Petrem Kolářem...“ Hřebejk začal vzpomínat. A prozradil

30.01.2024 13:40 | Monitoring

Uplynul už celý rok ode dne, co byl českým prezidentem zvolen Petr Pavel. Místopředseda vlády Vít Rakušan, ale i Pavlova tehdejší protikandidátka Danuše Nerudová, na roční výročí od prezidentova zvolení zavzpomínali. Svou vzpomínku na 28. leden 2023 sdílel i režisér Jan Hřebejk. Na rozdíl od Rakušana, který poděkoval Petru Pavlovi, však poděkoval Petru Kolářovi. „Jsem mu vděčný, že jako ‚přítel po boku‘ přispěl k tomu, že dnes máme tohoto prezidenta,“ napsal na X Hřebejk.

„To jsme tak seděli s Petrem Kolářem...“ Hřebejk začal vzpomínat. A prozradil
Foto: Divadlo Na Jezerce
Popisek: Jan Hřebejk křtí novou knihu Divadelní společnost Jana Hrušínského

Včera, 28. ledna, uplynul rok ode dne, kdy byl zvolen Petr Pavel českým prezidentem. Na tento den zavzpomínal i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Před rokem jsme zvolili Petra Pavla prezidentem. Tak prostá věta, a přitom tak naprostá změna. Za ten rok se stala spousta věcí, které mi připomněly, jak je dobře, že hlavou našeho státu je právě tenhle člověk,“ napsal na sociální síť X místopředseda vlády a prezidentu Pavlovi poděkoval.

Danuše Nerudová, tehdejší Pavlova protikandidátka, na den, kdy bylo „poraženo zlo“ a Hradu byla „navrácena slušnost“ také věnovala krátký příspěvek. „Před rokem jsme porazili zlo a vrátili na Pražský hrad slušnost. Díky všem, kteří se na tom podíleli,“ sdílela Nerudová na X.

Na výročí od jeho zvolení vzpomínal i český filmový režisér Jan Hřebejk. V režisérově vzpomínce na den zvolení prezidenta Pavla figuruje i Petr Kolář, nynější prezidentův „přítel po boku“.

„Před více než dvěma lety jsme seděli s přáteli u stolu s Petrem Kolářem, a stolní společnost se trochu posmívala jeho přesvědčení, že by se to mohlo povést. Možná tomu Petr věřil víc než sám Petr Pavel,“ uvedl Hřebejk.

Že by Kolář Pavlovi s kampaní pomáhal ze zištných důvodů, Hřebejk odmítá. Za jeho pomocí stálo dle jeho názoru Kolářovo zoufalství z dvou předchozích prezidentů, ale i z opovržení nad Andrejem Babišem, Pavlovu protikandidátovi v druhém kole. „Bylo to ze zoufalství z těch dvou předtím a z naprostého opovržení vyzývajícího. Jsem mu vděčný, že jako ‚přítel po boku‘ přispěl k tomu, že dnes máme tohoto prezidenta,“ napsal režisér.

„Takže, Petře Koláři, veřejně děkuji,“ vzkázal Hřebejk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta slušnost je KDE???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlena F. , 30.01.2024 13:50:18
Vidět je jen hloupost stosedmičkového křiváka! Inteligence zmizela s p. Zemanem. Pro Hřebejka s Danuší pod jejich omezené rozlišovací schopnosti.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …