„To myslíte vážně?“ Kalousek zesměšnil lídra PirSTAN. A myslel to vážně

06.10.2021 14:20 | Ze sítí

Dvě největší opoziční koalice si před volbami okopávají kotníky. Jan Farský ze STAN není podle Miroslava Kalouska vhodným mužem do předvolebních debat. „Tentokrát to bude ale chtít i vlastní myšlenky. S těmi jsem dosud seznámen nebyl,“ vytkl bývalý šéf TOP 09 starostovi. A Babiš? Prý nebezpečný zločinec!

„To myslíte vážně?“ Kalousek zesměšnil lídra PirSTAN. A myslel to vážně
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

Anketa

Vyčítáte Babišovi kauzu ,,zámek ve Francii"?

hlasovalo: 26172 lidí

Poslanec za Starosty Jan Farský na svém Twitteru žertovně naznačil, že vystoupí v jedné z posledních předvolebních debat jako zástupce koalice PirSTAN. Premiér Andrej Babiš totiž už nyní sonduje, kdo se mu ve velké předvolební debatě na ČT postaví.

Tento krok se příliš nezdá politickému matadorovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. Farský zřejmě není, dle jeho názoru, tím nejlepším, kdo by se měl postavit Andreji Babišovi.

„Jako reproduktor jsi byl vždy excelentní, Jene. Navíc reproduktor, který se vždy dokázal šikovně distancovat od zdroje. Tentokrát to bude ale chtít i vlastní myšlenky. S těmi jsem dosud (10 let) seznámen nebyl,“ napsal Kalousek s tím, že se těší, že ho Farský překvapí.

Když byl v diskusi pod příspěvkem bývalý ministr financí tázán, zda svůj výpad proti Farskému myslí vážně, odpověděl Kalousek, že určitě ano. „Desetileté osobní zkušenosti neházím do kanálu, ani s nimi nehazarduji. Samozřejmě že to myslím vázně.“ A tajemně k diskutujícímu dodal: „Nekandiduji, ale varuji před ‚konjunkturálními proroky‘. Berte, nebo nechte ležet. Ale nestěžujte si pak, že jste to nevěděl.“

Další z Kalouskových fanoušků si povzdychl následovně: „Pozítří jsou volby, ideální čas na okopávání se v rámci dvou bloků, jež jako jediné mají šanci porazit nebezpečného zločince a vyhnat ho ze Strakovky... Ach jo...“ ani zde, zdá se, šedá eminence TOP 09 se svými útoky příliš nezabodovala.

A Farský už reagoval: „To mi asi nezbude nic jiného, než se stavit na radu. Budeš mít čas? Ten nápad s registrem smluv, boji proti dluhovým otrokářům, 5ti dnech dovolené pro dobrovolníky, transparentní veřejné zakázky nebo třeba přesun úřadů do regionů, to byly super nápady!“ Ovšem Kalousek ho přijmout nehodlá. „Čas mám kdykoliv. Chuť na kudly do zad mě však už minula. To víš, věk… Hodně štěstí. Fakt Ti ho přeji. Pořád raději, než Burešovi,“ odpověděl Farskému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…