„Tohle tu bylo naposledy s Mein Kampf.“ K nevydání knihy se ozvaly vážné hlasy

30.03.2024 15:42 | Monitoring

Kniha Nevratné poškození s podtitulem Jak naše dcery propadají transgenderové mánii v Česku nevyjde. Dílo americké publicistky Abigail Shrierové mělo dle edičního plánu vydat nakladatelství Albatros Media, nakonec však byla shledána jako titul, který by mohl určitou skupinu lidí – konkrétně transgender – poškodit, píše server Novinky.cz. Na tuto skutečnost zareagoval mimo jiné publicista Ondřej Neff a také Společnost pro ochranu svobody projevu.

„Tohle tu bylo naposledy s Mein Kampf.“ K nevydání knihy se ozvaly vážné hlasy
Foto: Repro X
Popisek: Obálka knihy Nevratné poškození v originále

Nakladatelství k nevydání knihy píše v oficiálním prohlášení následující: „Řada čtenářů i našich zaměstnanců upozornila na kontroverze, které text tohoto konkrétního titutlu provázejí, a poskytla mnoho argumentů a zdrojů k bližšímu prozkoumání.“

Ovšem dle komentátora a novináře Echo24 Daniela Kaisera měla co do činění i zmocněnkyně vlády pro lidská práva, Klára Šimáčková Laurenčíková. „Kadlec (generální ředitel Albatrosu, pozn. red.) však nezmiňuje, a hádejme proč, že do úvah v nakladatelství vydat–nevydat zasáhl i Úřad vlády ČR, konkrétně zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková. Její intervenci proti vydání knihy si samozřejmě nemáme představovat jako pokyn, nedejbože příkaz. Laurenčíková podle svých vlastních slov jen propojila LGBT aktivisty s nakladatelstvím a umožnila komunikaci. Ale v době nedostatku občanské odvahy stačí tak málo,“ napsal.

Článe

„Naposledy – jestli se nepletu – byla tahanice o vydání/nevydání knihy kolem Mein Kampf Adolfa Hitlera. Jak vidět, posunuli jsme se o hodně kupředu. Zajímavá je v té věci role Šimáčkové Laurenčíkové. Chápu správně, že vliv zde měl i stát?“ zeptal se Ondřej Neff na svém twitterovém profilu v reakci na Kaiserova slova.

„Zasáhl i Úřad vlády ČR, resp. zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková. Její intervenci proti vydání knihy si samozřejmě nemáme představovat jako pokyn nebo příkaz. Podle svých slov jen ‚propojila LGBT aktivisty s nakladatelstvím a umožnila komunikaci‘.“ cituje Kaisera pak SOSP.

„Ne, vláda nic nezakazuje. Ona jenom, slovy Šimáčkové, umožňuje aktivistům lépe (čti důrazněji) komunikovat…“ okomentoval to Ředitel a majitel společnosti ONYX engineering, příznivec Svobodných Bohuslav Coufal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…