Tomáš Halík: Miliardář Sekyra je polepšený hříšník. Klaus je zlý duch, který toho mnoho napáchal. A Havel...

26.08.2014 10:06 | Zprávy

Teolog Tomáš Halík se znovu vyjádřil ke své případné prezidentské kandidatuře, kterou rozčeřil letní klid politické scény. Za mimořádných okolností by si prý řekl „vlast tě volá“, ale žádný rozsáhlý plán na politický průnik nemá. Ve funkci by navazoval především na Václava Havla, k čemuž jej prý v posledních dnech mnozí lidé v dopisech nabádají.

 Tomáš Halík: Miliardář Sekyra je polepšený hříšník. Klaus je zlý duch, který toho mnoho napáchal. A Havel...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Halík dostává mikroport

Halík reagoval na prohlášení senátora ČSSD Zdeňka Škromacha, který nevyloučil možnost své vlastní kandidatury s tím, že by byl „lidovým prezidentem“. Halík následně uvedl, že představa Škromacha na Hradě jej děsí a oznámil, že v takovém případě by uvažoval, že by sám na prezidentský post kandidoval jako „kandidát pravdy a lásky“.

Jeho slova naopak vyděsila bývalého prezidenta Václava Klause, který uvedl, že při představě katolického kněze Halíka na postu prezidenta by uvažoval, zda se této hrozbě nepostavit vlastní kandidaturou.

Právě k tomu se nyní Halík vyjádřil v rozhovoru s Danielou Drtinovou na DVtv. „Po té reakci Klause jsem si říkal, že pokud bych měl tohoto zlého ducha vyvolávat z politického záhrobí, tak to bych si asi nevzal na svědomí,“ uvedl k dopadu své kandidatury. Václav Klaus je podle něj skutečně „zlým duchem“, který napáchal v naší zemi mnoho škod. Jeho kandidatury se však neobává. „On dneska nemá šanci, on je opravdu politická mrtvola,“ prohlašuje kazatel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…