„Ty mlč a šoupej nohama! Hlavně si nenas*at do vlastního hnízda!“ Ivan Vyskočil si tvrdě podal Topolánka za „udávání“ Babiše

03.03.2019 7:30

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM Topolánkův „komentář“ k pozvání Andreje Babiše do Bílého domu i výčitky, které se snesly na hlavu Aleksandry Udženije kvůli účasti na padesátinách Jaromíra Soukupa. Tato dvě témata okomentoval tentokrát v Nedělním ránu herec Ivan Vyskočil. „Mirek Topolánek zřejmě usoudil, že ti ubozí Američané nemají vůbec žádnou informační službu, a že je třeba je tedy poučit,“ říká Ivan Vyskočil. Promluvil o „domovních důvěrnících“ a zavzpomínal na moudrá slova našich předků: „Napřed si zameť před svým vlastním prahem“ a „neseru si do vlastního hnízda“. Připomněl také pohádku se „zlou sudičkou“.

„Ty mlč a šoupej nohama! Hlavně si nenas*at do vlastního hnízda!“ Ivan Vyskočil si tvrdě podal Topolánka za „udávání“ Babiše
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil
Poté, co vyšlo najevo, že byl Andrej Babiš pozván do Bílého domu, neudržel se bývalý premiér Mirek Topolánek a na Twitteru, pod příspěvkem amerického velvyslance v ČR Stephena B. Kinga, napsal: „Zájem Westinghousu musí být velice silný, když americká administrativa přijme v Bílém domě bolševika, agenta komunistické zpravodajské služby a křiváka. Nebo je to jinak?“ Z mnoha stran se ovšem Topolánek příznivých reakcí na svůj příspěvek rozhodně nedočkal. A nepochválil ho ani Ivan Vyskočil, který při té příležitosti zavzpomínal na politická léta bývalého premiéra.

Káleči do vlastního hnízda

„Dovolte mi uvést svůj článek mottem, které naši předkové odpozorovali od ptactva a asi od zvířátek vůbec. Zkrátka: Neseru si do vlastního hnízda!“ říká na úvod Nedělního rána Ivan Vyskočil a nabízí malou, nepříliš lichotivou sondu do české duše. „Udavačství má, jak se zdá, v našich končinách tradici. Udávalo se za Němců, udávalo se za komunistů. Němci si pěstovali udavače strachem. Kdo neoznámí, bude popraven i s celou rodinou! Komunisté si pěstovali udavače formou domovních důvěrníků a tahle tradice asi v některých zakořenila a stále přetrvává. Dokonce i v mladých. A tak Piráti udávají premiéra Babiše u EU, stejně tak přispěchají se svou trochou do mlýna i žalobníčci z Amnesty International. A ti všichni jsou káleči do našeho vlastního hnízda,“ říká Ivan Vyskočil a dostává se ke vzkazu Mirka Topolánka. „Dle hesla: „udávat nechci, ale hlásit to musím“, se k těmto domovním důvěrníkům v poslední době přiřadil i expremiér Mirek Topolánek. Nelenil a oznámil do Ameriky takovou drobnou denunciaci na premiéra Babiše. Zřejmě usoudil, že ti ubozí Američané nemají vůbec žádnou informační službu, a že je třeba je tedy poučit. Prostřednictvím Twitteru napsal pod tweet amerického velvyslance B. Kinga, že Westinghouse musí mít opravdu velký zájem, když americká administrativa přijme v Bílém domě bolševika, člena STB a křiváka. Jen čekám, kdy ještě dodá on, nebo někdo jiný, po vzoru osočování našeho pana prezidenta, že je agentem Číny a Ruska, že Andrej Babiš je také americký agent a člen CIA,“ kroutí hlavou Ivan Vyskočil.
 

Zamést si před vlastním prahem a lid obecný

Anketa

Obáváte se potravin z Polska?

82%
18%
hlasovalo: 4293 lidí
Jak říká Ivan Vyskočil, naši předkové byli venkované se zdravým selským rozumem. „Na všechno měli pořekadla a různá úsloví. Škoda, že si je dnes tak málo bereme k srdci. Říkali trefně: Napřed si hlavně zameť před svým vlastním prahem!“ říká herec a při té příležitosti vzpomněl některé věci kolem bývalého premiéra Topolánka. „Zkusím připomenout, co si jen já, laický občan, pamatuji z neslavného panování pana Mirka Topolánka. Tak například to zpackané předsednictví v EU. Tam jsme pěkně ukázali, jak si umíme při takové příležitosti namastit kapsu. Dodnes se táhne vyšetřování za přemrštěné náklady kolem činnosti pana Vondry a dodnes nikdo neví, kam ty peníze zmizely. No a přece, jaký pán takový kmán,“ uvažuje Ivan Vyskočil a vzpomíná dál. „Další podobná kauza. Takový kamarád a poradce pana Topolánka – Dalík. Ten dokonce sedí. Tedy trvalo to dlouho, ale asi se to nakonec nedalo tak lehce zamést pod koberec. Tak šel sedět. (i když nepochybuji, že má jistě fešácký kriminál. Ne jako kdybychom seděli my plebejci.) Nejsem příliš nadaný detektivní myslí, ale říkat si o tak nehorázný úplatek za nákup obrněných vozidel přece nemohl bez nejvyššího požehnání! A selský rozum mi také říká, že je přirozené se také s kámošem patřičně šábnout. A to je jen jedna věc, která se rozmázla a na kterou se přišlo. Na kolik takto podobných se nepřišlo?? Dodnes jistě tyto výnosy slouží k vyšší životní úrovni, o které se nám, lidu obecnému ani nezdá,“ poukazuje Ivan Vyskočil a v té souvislosti připomíná slova svého hereckého kolegy. „Pan Sovák kdysi měl takovou hezkou radu. Lidé, kteří takto podivně přišli k majetku, by se měli držet jen na svém dvorečku a tam si zobat to svoje nakradené zrní. A nejlépe gumovými zobáčky, aby je nebylo ani slyšet.“

Jak to řekl Petr Kratochvíl

„Jen tak k dokreslení osobnosti našeho bývalého premiéra uvádím výňatek z rozhovoru, který vyšel v Lidových novinách 16.02. 2012 pod názvem: Mějte se tu, odcházím! Zpovídaným je Petr Kratochvíl, (zakladatel divadla Ta Fantastika), kde vysvětluje, proč se vrací do Ameriky a uvádí také své setkání s Mirkem Topolánkem,“ říká Ivan Vyskočil a dodává. „Jednalo se tehdy o granty, a různí divadelní principálové se tenkrát domáhali vysvětlení, proč granty dostávají jen některá divadla. (A většinou stále ta samá). A jaký je klíč k rozdělování těchto grantů. Petr Kratochvíl se tenkrát se svou otázkou dostal až na místa nejvyšší - k panu premiérovi. A ve zmíněném článku cituje svůj rozhovor s ním: Řekl jsem mu, že mi nejde o peníze, ale o principy podpory umění. Řekl mi tehdy: „Ahoj čur…, podívej se, jak jsem zhubnul. Co je? Co to je? To nebudu číst, vole, kolik chceš? Cože, ty nechceš prachy? Jaký principy, vole? Aaaaa, na to se vyser!“ Jak Ivan Vyskočil dodává, v onom rozhovoru také pak Petr Kratochvíl uvádí, že od té doby už ODS nepodporuje.
 
„Nevadí mi ani tak ten slovník. I když tak speciální oslovení si mohu dovolit jen k důvěrnému kamarádovi, se kterým mám zaveden určitý nadnesený styl humorné mluvy. Ale Petr Kratochvíl se s Topolánkem sotva znal. Ale hrozné je to carské a všemohoucí rozdílení prostředků z naší obecní kasy. To bohorovné, kolik chceš? Já totiž můžu všechno!“ podotýká Ivan Vyskočil.
 

Hanebné vysvědčení pro Topolánka

„A nakonec ta úžasná kandidatura na prezidenta ČR, kde se pan Topolánek tak hrdinně a s velkými ambicemi postavil proti Miloši Zemanovi,“ neopomíjí herec ani tuto Topolánkovu životní etapu. „Český národ mu ale vystavil tak hanebné vysvědčení, že bych se já ve svých školních letech s ním bál přijít domů. Myslím, že by pro Mirka Topolánka bylo prospěšnější uposlechnout rady, která se dávala v žižkovských hospodách: „Ty mlč a šoupej nohama!“ míní Ivan Vyskočil a dodává. „O panu Topolánkovi se mluvívalo jako o „chlapovi s gulami“ a dokonce to prý o sobě i někde sám prohlásil. Občané při té prezidentské volbě si asi příliš pamatovali jeho neúspěšné vládnutí a řídili se ve své volbě podle toho. A asi mu vyrazili dech, že úplně ve volbách zapomněli obdivovat jeho nádherné „GULE“!“
 

Kyselé hrozny a zlá sudička

Kdo všechno a hlavně proč se zúčastnil oslavy padesátých narozenin generálního ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa? I toto téma vyvolalo v české zemi bouřlivou diskuzi. Sprška kritiky se snesla na první dámu ODS Aleksandru Udženiju. Diskutéři se rozdělili na dva tábory, jedni ji za účast na večírku odsoudili, druzí zase nechápou, co je lidově řečeno „komu do toho“, co kdo, třeba i Aleksandra Udženija, dělá ve volných chvílích. „Humbuk“, který na toto téma vypukl, okomentoval v rámci Nedělního rána Ivan Vyskočil.
 
„Nemohu se nepozastavit nad oslavou narozenin majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa. To zase z toho měli některé sdělovací prostředky Vánoce. Kdo tam byl, a co se jedlo a pilo atd. Ale já vůbec nechápu proč? Základní věcí je totiž to, že to Jaromír Soukup pořádal za své. On to platil a nikdo z kritiků mu na to nic nepřidal. Tak proč takový poprask?“ ptá se herec a hned si také odpovídá. „Účel je jasný. Budit závist u malého českého člověka. Ti normální lidé, kterých je, zaplať Bůh většina, ty to nepohoršuje.“
 
„Hlavně mě fascinuje a velmi baví reakce paní Němcové, která vyčítá Aleksandře Udženiji účast na oné oslavě,“ pokračuje v komentáři Ivan Vyskočil a dodává. „Musím říci, že jsem se té pohoršeně uražené reakci paní Němcové musel smát. Hodně z toho čišely takzvané kyselé hrozny. Nejsem žádný fanda paní Udženije, ale musím uznat, že má pravdu, když oponuje. Žádnou práci ve Sněmovně nezanedbala a co dělá v pátek večer, jestli jde na narozeninový večírek, nebo má doma dva milence, do toho žádnému nic není! Tím méně paní Němcové. Ta může snad jen tiše závidět! Paní Němcová by si měla přečíst reakce na svůj článek. Byly velmi nelichotivé a nenašel jsem jedinou reakci, která by se „ubohé Mirky“ zastala. Hrozně moc mi to celé, včetně ukřivděně vyčítavého článku paní Němcové, připomnělo pohádku o Šípkové Růžence. Zlou sudičku tenkráte také nepozvali, a tak se za to mstila celému království!“ říká na závěr „Nedělního rána" Ivan Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…