„Ujasněte si to, jo? Máte odpovídat jinak. Jsme se dohodli, že řeknete něco jiného." Radnímu kraje přišel neuvěřitelný mail. Od novináře

28.05.2020 13:32

Středočeský kraj pod vedením hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) podal trestní oznámení za šíření poplašné zprávy kvůli textu, ve kterém se upozorňovalo na údajný nedostatek ochranných pomůcek. To hejtmanka odmítla, proto se rozhodla realizovat právní kroky. Podle předsedy středočeské ČSSD Robina Povšíka je postup Jermanové politicky i morálně nepřijatelný.

„Ujasněte si to, jo? Máte odpovídat jinak. Jsme se dohodli, že řeknete něco jiného." Radnímu kraje přišel neuvěřitelný mail. Od novináře
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: V Lázních Toušeň opravili Nádražní ulici s pomocí evropských peněz

Lokální médium Náš REGION v té souvislosti odeslalo před několika dny dotazy na radní Středočeského kraje. Ty mají ParlamentníListy.cz k dispozici. Jedna z otázek zněla: „Jak hodnotíte reprezentaci Středočeského kraje hejtmankou J. P. Jermanovou? Má stále Vaši důvěru nebo budete uvažovat o někom, kdo by i na půdorysu současné koalice uměl reprezentovat kraj empatičtěji?"

Odpovědi, které dorazily, se ale nezamlouvaly redaktorovi Našeho Regionu Marcelu Mihalikovi. Poté, co mu přišla reakce od radního za ČSSD Řiháka, totiž reagoval velmi nezvyklým způsobem.

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí
„Pane Řiháku, tak si to prosím ujasněte v ČSSD. Podle doporučení pana Povšíka máte odpovědět všichni dle jeho vyjádření. Včera jsme to ověřovali, proto u vašich jmen je, že se shodujete s jeho názorem. Toto vyjádření, které jste zaslal, je vyjádření radních za ANO. Prosím, ujasněte si to ve středočeské ČSSD. Případně tedy mám referovat jako první o tom, že uvažujete o přestupu do hnutí ANO? Ujasněte si, kam patříte a co hájíte, mají na to právo i voliči."

Z mailu je patrné, že panovala dohoda na tom, jak má kdo odpovídat. Respektive jakým způsobem mají radní kraje za ČSSD opakovat slova Robina Povšíka.

Doplňme, že zmíněný novinář se podobným tónem proslavil už v minulosti, kdy tehdejší náměstkyni pražské primátorky Kislingerové napsal: „Kdo se na mě vykašle a nechá mě bez odpovědi, pozná, že to nebylo správné." Po odeslání mailu za Deník.cz byl Mihalik ihned propuštěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…