„Už se tady kradlo víc.“ Překvapivé: Babiš by nebyl zlý prezident, zjistil liberál

17.10.2021 22:12 | Ze sítí

Liberálně orientovaný psychiatr Tomáš Rektor si položil otázku, co se stane, pokud bude Andrej Babiš (ANO) prezidentem. V první chvíli se zdálo, že Rektor maluje čerta na zeď, ale nakonec vlastně dospěje k závěru, že Andrej Babiš nebude tak špatným prezidentem.

„Už se tady kradlo víc.“ Překvapivé: Babiš by nebyl zlý prezident, zjistil liberál
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš druhou sobotu v říjnu fakticky prohrál volby, jelikož dospěl do situace, ve které nemá s kým sestavit vládu. Do Sněmovny se sice dostal Tomio Okamura a další poslanci SPD, ale s těmi nedá dohromady většinu. Dohromady dají jen 92 křesel. A ČSSD a KSČM se do Sněmovny nedostaly.

A o 24 hodin později končící premiér Babiš vystoupil ve svém propagačním pořadu „Čau lidi“ tak razantně, že podle většiny komentátorů v zásadě zahájil prezidentskou kampaň. 

Psychiatr Tomáš Rektor se na sociální síti Facebook zamyslel nad tím, jaký vlastně bude Babiš prezident. „Nechci malovat čerta na zeď, ale pravděpodobnost, že se to stane, je poměrně vysoká,“ začal.

A ačkoli to z této první věty vypadalo, že by na Hradě uvítal někoho jiného, postupně dospěl k tomu, že Babiš vlastně nebude tak špatným prezidentem.

„Takže co když vyhraje? Bude to znít kacířsky, ale myslím si, že to bude druhý nejlepší polistopadový prezident. Nebude dělat ostudu. Nebude koketovat s východníi diktátory a popírat globální oteplení. Nebude ve střetu zájmů. (Maximálně dá milost Faltýnkovi.) Je sice trošku buran, ale jazyky umí. (Kromě češtiny.) Dobře, bude mít imunitu, ale v této zemi se fakt kradlo v jiných cifrách, než je 50 milionů,“  napsal Rektor.

„Babiš celá léta udržel tlak Hradu stran Ruska a Číny a nejen že zabránil dalšímu nárůstu vlivu těchto zemí, do značné míry je vytlačil ven. Víc než jakýkoliv jiný český politik. A podporoval Koudelku, udržel ho ve funkci a ostentativně ho rok co rok navrhoval na vyznamenání. Nevolám po Babišovi jako prezidentu, doufám ve smíření společnosti. Prezidentská funkce je místo, kde nebude moci škodit, naopak tam bude moci dát najevo proevropskou orientaci,“ rozvedl svou myšlenku.  

Nakonec konstatoval, že Babiš jako reprezentant levicových voličů může na Hradě vyvažovat momentálně se rodící středopravicovou vládu.

Psychiatr Tomáš Rektor promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…