„Už splácím půl milionu. A mám sehnat další?“ Peksa se se zlou potázal

15.03.2023 18:05 | Ze sítí

Pirátský europoslanec Mikuláš Peksa na sociálních sítích zdůraznil, že EU má před sebou dva hlavní cíle. Zaprvé zabránit změně klimatu a zadruhé ušetřit lidem peníze. K tomu projednala konkrétní krok. Jenže místo pochval se Peksa dočkal několika slovních ran.

„Už splácím půl milionu. A mám sehnat další?“ Peksa se se zlou potázal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Evropský parlament projednává Nařízení o snížení energetické náročnosti budov. Podle Mikuláše Peksy je to přesně ten typ nařízení, který na jasné straně bojuje proti globálnímu oteplování planety a současně lidem snižuje náklady na bydlení.

„Máme teď dva hlavní cíle. Cílevědomě bránit změně klimatu a snížit lidem účty, třeba právě za energie. A přesně tohle navržené Nařízení o snížení energetické náročnosti budov dělá, navíc nám pomůže snížit evropskou závislost na energiích z Ruska,“ napsal Peksa na twitteru.

„Masivní renovace energeticky neefektivních budov a požadavek na nulové emise nových budov od roku 2028 jsou k dobru věci. Díky podpůrným programům a finanční podpoře bude možnost renovace přístupná pro všechny, včetně zranitelných domácností,“ pokračoval europoslanec s tím, že ve zprávě se počítá i s výjimkami pro historické objekty. Stejně tak se prý v textu počítá s místy pro nabíjení elektromobilů.

„Ve zprávě existují i sociální záruky, které členské státy musí přijmout – například zákaz nepřiměřeného zvyšování nájemného. Z těchto všech důvodů jsem zprávu podpořil,“ uzavřel své twitterové hlášení pirátský europoslanec Peksa.

Mikuláš Peksa promlouvá

Mikuláš Peksa promlouvá

V diskusi pod příspěvkem se posléze bylo možné dočíst několik poznámek. Peksa chtěl dát najevo, že se Evropský parlament zabývá užitečnými záležitostmi, ale podle reakcí tato snaha přišla vniveč.

„To je tak, když se skupina lidí, co propadli z fyziky, sejde v jednom baráku,“ zaznělo.

A to byl teprve začátek.

„Jj, v klidu, ten russák před naší zahrádkou počká až Evropa dořeší veškeré své neproblémy, aby náhodou nebyla připravena na střet s Říší zla. Fakt skvělý,“ padlo také.

Mikuláš Peksa promlouvá

Europoslanec se také dozvěděl, jak to se zateplováním budov, výměnou oken a s dalšími doporučovanými kroky probíhá v praxi.

„Už jsem si půjčil na výměnu kotle, na dotaci čekám rok, vyměnil jsem část oken a budu splácet cca 6 let 500 tis. Když neseženu další milion na zateplení a 550 tis. na fotovoltaiku, co se stane? Podotýkám, že jak to splatím, musím vyměnit střechu. Potřebuji tak 15 let,“ napsal jeden z diskutujících

Došlo i na dotaz, zda Peksa psal svůj příspěvek střízlivý.

„Tohle píšete střízlivý a nejste pod vlivem návykových látek?“ zněla doslova otázka.

Mikuláš Peksa promlouvá

Mikuláš Peksa promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Soudruh pirát!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesmer , 15.03.2023 18:12:03
Totálně vygumovaný!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…