„Užitečný idiot.“ Prouza šel proti zájmům České republiky, udeřila analytička Zlámalová

18.12.2016 8:56

Tajemník pro evropské záležitosti při Úřadu vlády Tomáš Prouza se rozhodl skončit ve své pozici. Místo toho se stane volebním manažerem ČSSD pro sněmovní volby v roce 2017. Podle analytičky Lenky Zlámalové je dobře, že Prouza opustí svou úřednickou pozici, protože v EU stejně nehájil české zájmy. Prý šel dokonce proti nim.

„Užitečný idiot.“ Prouza šel proti zájmům České republiky, udeřila analytička Zlámalová
Foto: vlada.cz
Popisek: Tomáš Prouza

Dosavadní tajemník při Úřadu vlády Tomáš Prouza ve své pozici s vysokou pravděpodobností skončí a stane se manažerem sociální demokracie pro nadcházející volby v roce 2017. Podle analytičky Lenky Zlámalové si tímto krokem otevírá cestu pro vstup do příští vlády, pakliže ve volbách ČSSD uspěje. Pro Česko je to prý vlastně dobrá zpráva. Zlámalová zašla dokonce tak daleko, že text o Prouzovi opatřila souslovím „užiteční idioti“.

„Prouza totiž české zájmy nehájí, a jde dokonce proti nim. Vláda zatím nevyvolala žádnou debatu o tom, jakou pozici chce prosazovat při odchodu Velké Británie z Evropské unie. Nikomu ani neoznámila, jak to vidí s našimi zájmy. Každá členská země bude mít při podmínkách výstupu Londýna právo veta. Takže máme dost velký manévrovací prostor, pokud budeme vědět, jak a čím ho chceme vyplnit,“ poznamenává v komentáři pro server Echo24.cz autorka.

Celý komentář naleznete zde.

Zlámalová má obavy, aby se vyjednávání o Brexitu mezi Velkou Británií a EU nezvrtlo ve snahu ostrovní království pořádně vytrestat za to, že se rozhodlo evropské společenství opustit. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker nebo předseda Evropského parlamentu Martin Schulz prý nemají k této destruktivní pozici daleko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…