„V haj*lu.“ Vypněte ty výsledky. Už se ví, co bude

09.10.2021 16:00 | Ze sítí

Model agentury STEM přisuzuje ČSSD výsledek pod 5 %. Sázkař Michal Sirový už má jasno, demoblok prý zvítězí. A zelený kandidát Žaloudek už se ozval: „Tak. A levice je v hajzlu.“

„V haj*lu.“ Vypněte ty výsledky. Už se ví, co bude
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jan Hamáček

Predikci volebních výsledků už má model agentury STEM/MARK. Podle něho bude výsledek těsný mezi SPOLU a ANO s lehkou převahou hnutí Andreje Babiše, které by mělo necelých 28 %. Model dále předpokládá, že po sečtení se Piráti a Starostové dostanou na 15 %. SPD pak na 10 %. Těsně pod hranicí pěti procent se prý umístí sociální demokracie. Podle modelu se do Sněmovny nedostanou ani komunisté, ani Přísaha Roberta Šlachty. Výsledky už ukazují, že ČSSD má ještě méně, momentálně 4,97 %.

Zdroj: CNN Prima NEWS

Sázkař Michal Sirový už si myslí, že je jasno. „Demoblok tu většinu velmi pravděpodobně dá, i když přeleze ČSSD,“ což označuje za vítězství. Později se opravil, že i sociální demokracie je venku.

„Tak. A levice je v hajzlu. A SPOLU si jde dost možná i pro vítězství,“ komentoval volby pražský kandidát Zelených Matěj Michalk Žaloudek.

Podle reportéra ParlamentníchListů.cz je atmosféra ve štábu ČSSD skleslá. Politické mizení socdem se podepisuje i na občerstvení: zatímco dříve hostila ČSSD novináře opulentně, nyní jsou v restauraci Lidového domu k dispozici pouze řízečky, u kterých navíc chybějí i vidličky.
Honosné pohoštění není ani „nahoře“, tedy ve štábu ČSSD. Několik lahví vína a plechovky piva. Nic víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…