„Vlna d*bilů. Léky leje do umyvadla.“ Nemocnice na pokraji vzteku

10.11.2021 12:51 | Ze sítí

Se současnou vlnou covidu se vracejí i příběhy z nemocničního prostředí. Lékař z paliativní péče se svěřil s tím, co všechno pacienti tvrdí. Jedna pacientka se například hádala o hodnoty kyslíkové saturace, protože její „oxymetr z AliExpressu“ ukazoval něco jiného. „Vedlejší expert pro změnu už zase sedí bez kyslíku. Má popelavou barvu, saturuje 75 %, ale 'jemu se dýchá dobře a velké průtoky kyslíku způsobují oxidační stres‘,“ popsal další případ. A jedna pacientka prý vylévala léky za desetitisíce do umyvadla.

„Vlna d*bilů. Léky leje do umyvadla.“ Nemocnice na pokraji vzteku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
Dle posledního zveřejněného reportu je v současnosti v nemocnicích 3 295 pacientů, z toho 486 na jednotkách intenzivní péče. A s tím, jak se množí pacienti, přicházejí opět také historky od zdravotníků.

Jedny takové sdílí nejmenovaný lékař z oddělení paliativní medicíny na Instagramu. Podle jeho dva dny starého příspěvku se nemocnice, ve které pracuje, už plní covidovými pacienty. „Není dost lůžek, takže ve službě není výjimkou, že minimálně do rána ukládáte pacienta na oddělení, kde ve zbytku pokojů jsou neinfekční pacienti. Kromě povolaných se starají rehabilitační, revmatologové, ORL, chirurgové, geriatři...“ oznámil. Prý nastala opět situace, kdy jeden ventilátor potřebovali dva pacienti naráz.

Podle sestřiček je ovšem tato vlna „vlnou D“, neboli vlnou debilů. Podle lékaře je mezi všemi hospitalizovanými jen málo těch, kdo očkování nestihli, očkovat se nemohou nebo dokonce očkováni byli, ale jejich tělo nevytvořilo dostatek protilátek. Zato prý není nouze o ty, kdo věřili své imunitě, mysleli si, že očkování ovlivňuje plodnost, slyšeli historky o vysokých teplotách po očkování, mají zato, že očkovaní zemřou nebo si říkali, že v sedmdesáti letech už očkovat nepotřebují, popřípadě mají pocit, že celé očkování je jen byznys. Lidé podle něho mají strach a nevědí, kde sehnat ověřené informace.

Co ovšem nejmenovanému lékaři vadí, jsou ti, kdo mu mluví do řemesla. „Vlezete na vizitu a pan inženýr na vás mává jakýmsi pseudowebem na obrazovce svého telefonu a dožaduje se vysvětlení všech léků, které mu dáváte, protože tady podle téhle stránky by měl dostat tohle a tohle. Vysvětlíte. Vedlejší expert pro změnu už zase sedí bez kyslíku. Má popelavou barvu, saturuje 75 %, ale 'jemu se dýchá dobře a velké průtoky kyslíku způsobují oxidační stres‘. Vysvětlíte,“ seznámil lékař s příklady ze své práce.

Má dle svých slov i mladé pacienty. „Pacientka, ročník 1985, která sotva lapá po dechu na 15 litrech, si není jistá, že naše oxymetry dobře fungují, protože ten její za dvě eura z AliExpressu ukazuje úplně jiná čísla než ty naše profesionální zdravotnické. Vysvětlíte,“ přidal další příběh.

Některé pacienty pak nahlásí ostatní. „Paní Konečnou“ prý potají a písemně nahlásila křehká očkovaná babička, která lékaři dala lístek se vzkazem: „Paní Konečná vypouští infuze do umyvadla.“

„Máte chuť prostě všem vypnout kyslík, zabavit telefony a zamknout dveře. Ale neuděláte to. Paní Konečná všechno popře. Komu budete věřit? Odteď u ní budou u kapaček sedět sestry. Jen tak pro jistotu, aby se léky řádově za desetitisíce nepouštěly do potrubí,“ popsal své pocity lékař a mluvil o pokojích plných samozvaných lékařů se vzděláním z Googlu.

Svědectví z nemocnice už se šíří i po sociálních médiích, sdílel je například bývalý koordinátor testování Marián Hajdúch.

Příběhy s přemoudřelými pacienty nejsou nic nového, vyskytovaly se i při minulých vlnách, kdy jeden pacient popisoval svého souseda z oddělení: „Pán, 50+, pro zachování anonymity mu říkejme třeba Mudrc, do včerejška tým chřipečka. Od včerejška na kyslíku. Kyslík věčně staženej z huby i přes četné napomínání sester. Věčně na telefonu a stěžuje si, že se to furt nelepší. Saturace 91. S kyslíkem na hubě 98... Furt se ptá na pičoviny.“ A dodal: „Zajímavý teda je, že i když sotva sípe, tak má dost energie na obtelefonování všech známejch, aby se pochlubil, že je ve špitálu. Kdyby si radši nasadil tu kyslíkovou masku, vocas.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…