„Volejte Soukupovi“ jako za Železného. S diváky týral Moravce i ČT a drsně umyl Maláčovou

08.04.2019 18:10

Jaromír Soukup si v posledním dílu Mých zpráv opět smlsl na Janě Maláčové z ČSSD, tentokrát za projekt elektronické neschopenky. A věnoval se i ministru Brabcovi za nápad spojit cenu odvozu odpadu s váhou. „To si před každým odvozem popelnice vyndám z koupelny váhu a zvážím si ji?“ pochyboval o smysluplnosti nápadu. A nakonec v otázkách diváků srovnával moderátory Michaelu Jílkovou a Václava Moravce.

„Volejte Soukupovi“ jako za Železného. S diváky týral Moravce i ČT a drsně umyl Maláčovou
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

Soukup hned v úvodu prohlásil, že ministryně Maláčová má problém. Má čas jen do konce roku na to, aby zprovoznila systém elektronických neschopenek. Prý jinak hrozí, že vláda zablokuje zrušení karenční doby. Což by podle Soukupa znamenalo druhý nesplněný slib a pro Maláčovou „vopravdu velký problém“. Zvláště když Maláčová o této podmínce věděla údajně už více než rok. „Řeknu vám, je to prostě svinstvo, rok a něco je klid. A najednou si předseda ANO Andrej Babiš, místopředseda Faltýnek a šéf ČSSD Jan Hamáček vzpomenou, že to chtějí mít hotový za půl roku? No kdo to má stihnout, takovej fofr, že jo?“ zastával se naoko Soukup Maláčové a dodal, že aby to nevypadalo trapně, tak Maláčová prohlásila, že když se jí povede všechny smlouvy s dodavateli uzavřít do konce dubna, tak by od října systém mohl fungovat. Soukup to označil ironicky za geniální. A doplnil, že dříve na stránkách ministerstva visela věta, že zkušební provoz začne již od září. Ale ta zmizela a místo ní je slib, že systém bude fungovat od října. Soukup odtušil, že vynechat zkušební provoz je skvělý nápad, protože se lékaři rádi naučí se systémem pracovat přes noc. „Tak já jsem rád, že to všechno funguje a nevládnou nám nemehla, jak nám slibovali,“ prohlásil s úšklebkem Soukup, než téma opustil.

Anketa

Co jíte raději?

93%
7%
hlasovalo: 5959 lidí

Zmínil také nápad ministra pro životní prostředí Brabce, který okopíroval ze Štibořic. Tedy že za svoz komunálního (netříděného) odpadu se bude platit podle váhy. Ve Štibořicích prý klesla produkce odpadu na necelých 120 kilo na osobu ročně a lidé údajně třídí jako diví. A Richard Brabec podle Soukupa chce, aby tento model převzaly i další města a obce. Ale v zákoně má zůstat i možnost platit paušálem, tedy jako dosud. Jeho výše bude moct být až 1 100 Kč. „Já si myslím, že je to docela dobrej postup, jen mám pochybnosti o spravedlnosti toho systému. Tak za prvé, jak chcete někdo v bytovce přinutit všechny, aby třídili? Co v bytovce, jak chcete přinutit své sousedy v paneláku, kde bydlí hned několik desítek rodin? A ještě jedna věc, to si před každým odvozem popelnice vyndám z koupelny váhu a zvážím si ji? Protože věřit těm firmám a regionálním politikům tady nikdo nechce,“ hledal díry v nápadu Soukup.

Soukup také zavedl v Mých zprávách další nový prvek, a to svou verzi pořadu „Volejte řediteli“. Mezi prvními byla žena, které vadilo, že pořad Nebezpečné vztahy Soukup přeruší pět minut před koncem, pak jede reklamní pásmo. „Pak necháte lidi přes hodinu čekat na ten výsledek. To je, jako kdybysme vám vypli fotbal pět minut před koncem a vy byste dvě hodiny čekal, jestli dal tu poslední, nebo ne,“ stěžovala si žena. A také si přála, aby se Soukup vyjadřoval česky, že když pak anglická slova skloňuje, tak by se „Angličan musel smát“. Soukup řekl, že tuto praktiku, na kterou si stěžovali mnozí, zrušili, a Nebezpečné vztahy poběží v kuse.

Další volající si pro změnu přál, aby se Soukup věnoval více zpravodajství z ciziny. Soukup řekl, že data sledovanosti ukazují, že pokud se zpráva z ciziny netýká Česka, sledovanost klesá, takže jde spíše o zajímavosti. Další volající chtěla vědět, jaký je Soukupův názor na pořad ČT Máte slovo s moderátorkou Michaelou Jílkovou, která je podle jejích slov občas „neskutečná“. Moderátor přiznal, že tento pořad příliš nesleduje, ale Jílkovou s jejím typickým expresivním vyjadřováním nechce kritizovat. „Pokud to srovnám s těma příšernostma typu Václav Moravec nebo 168 hodin nebo podobně, tak ten pořad je o věcech, které se týkají běžného života lidí a já ho považuju za docela zajímavý,“ srovnával Soukup.

Další volající chtěl, aby se ministra zdravotnictví Vojtěcha zeptal, proč lže v médiích, že zdravotní sestry u lůžek v nepřetržitém provozu dostanou příplatek 5 000 korun, když v krajských zařízeních, v Olomouckém kraji v domovech seniorů, k tomu nedošlo, a ještě jim bylo prý ubráno. Podle Soukupa to nespravedlivé je, ale bere za bernou minci argument ministra, že nemůže mít vliv například na akciové společnosti, které kraje zakládají.

Celý pořad ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…