„Vy mu nemáte co dávat důtku!“ Rajchl vyjel na Černochovou. Odhalil, jak na něj plivou

03.04.2023 14:50 | Ze sítí

Paní ministryně, to jste už opravdu mimo tenhle vesmír? Mimo jiné tato otázka zazněla z úst šéfa hnutí PRO Jindřicha Rajchla na adresu ministryně obrany Jany Černochové (ODS) – a to s ohledem na kauzu kolem olympionika Davida Svobody, který dostal postih za své výroky v rozhovoru pro Českou televizi. Podle Rajchla je Černochová ostudou tohoto národa.

„Vy mu nemáte co dávat důtku!“ Rajchl vyjel na Černochovou. Odhalil, jak na něj plivou
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26158 lidí
„Nejsem ani proukrajinský, nejsem proruský, jsem pročeský. A vždycky budu. Odmítám se sebedefinovat podle postoje k nějakému národu, protože pro mě je důležité, jak se bude žít lidem tady, v naší zemi. To je můj jediný zájem. Za vás se budu prát, co mi budou stačit síly. Za váš slušný a bezpečný život. Ale rozhodně ne za zájmy jakékoliv třetí země. Jakékoliv. Pokud to někdo ještě nepochopil, tak má smůlu. Pokud si někdo myslí, že jsem skrytě proruský, nejsem. Nejsem ani skrytě proruský, nechci tady prostě to, abychom byli závislí na jakékoli zemi, aby tady jezdily tanky jakékoliv třetí země. Pojďme jednou být sebevědomým, suverénním státem, který sám si definuje svoji budoucnost a nepotřebuje se spoléhat na tu či onu metropoli. Opravdu ne. Nechci tady žádné zájmy jiných mocností, respektive nechci, aby ta země jim těm zájmům podléhala,“ zdůraznil mimo jiné ve svém pravidelném streamu šéf strany PRO Jindřich Rajchl.

„Minulou středu uzavřela Brazílie s Čínou dohodu, na základě které ve vzájemných obchodech nebude používat převod přes dolar. Brazílie s Čínou mají neuvěřitelně masivní objemy obchodů a vždycky to převáděly z brazilského realu na dolar, na čínský juan. Z juanu na dolar a brazilský real. Teď uzavřeli dohodu, podle které v podstatě nebudou dál tohle dělat a budou transformovat tu měnu naprosto napřímo,“ zmínil jednu z informací, které se podle Rajchla česká média nevnímají.

„Čína zahájila frontální útok a chce, aby hlavní světovou měnou byl juan, nikoliv dolar. Čína uzavřela smlouvu i s Ruskem a se Saúdskou Arábií, že budou vzájemně obchodovat v juanech. To znamená, že Čína nabídla Saúdské Arábii masivní kontrakt na nákup ropy za to, že se bude obchodovat nikoliv v dolarech, ale v juanech. Saúdská Arábie na to kývla. Čína přislíbila obrovské masivní investice a myslím si, že v současné době je naprosto zřejmé, že ten pakt BRICS začíná obrovským způsobem posilovat a že nám ujíždí vlak. A že to není dobře, že nám ten vlak ujíždí, protože skutečně to může vyústit v neuvěřitelnou finanční krizi, podporovanou navíc Japonskem, kde dochází ke změně šéfa národní banky, kde v podstatě Japonsko mění svoji politiku monetární z hlediska úrokových sazeb,“ sdělil Rajchl, podle něhož jsme na tom ekonomicky nedobře a je potřeba začít jednat. „Blížíme se do obrovské bouře, a jestli chcete u kormidla Fialu, já ne. Já bych se toho bál. Já bych tam chtěl mít kapitána, který se těch vod nebojí, který má za sebou zkušenosti z podnikání, z byznysu, který ví, jak ty věci dělat, ale hlavně, který je tvrdý vyjednavač. Protože v tuhletu chvíli nemůžeme podléhat jedné nebo druhé ideologii, musíme se starat sami o sebe. To je základní imperativ této doby. Nedělat to, co po nás chtějí Washington nebo Brusel, ale začít dělat to, co je nezbytné pro budoucnost České republiky. Je nejvyšší čas,“ sdělil Rajchl.

„Jsme svrchovaná, suverénní země, která nepotřebuje naskakovat na písničku, kterou tady hrají bruselští nebo washingtonští muzikanti, nechceme být pěšákem na šachovnici té velmocenské partie, kterou tady hraje Rusko se Spojenými státy. Já odmítám být tím pěšákem, který poslouchá toho hráče a na slovo skáče na každou pozici, kterou si on zamane. V žádném případě. Pojďme z té šachovnice vystoupit a pojďme prezentovat naše národní zájmy,“ řekl Rajchl a začal se věnovat kauze Davida Svobody. 

„To, co se tady odehrálo za posledních pár dní, je pro mě jak ze špatného filmu. Člověk, který v televizním rozhovoru řekne svůj názor, který je naprosto korektní, nemá vůbec nic společného s propagací jakékoliv země, týká se sportovců, týká se olympiády, tak se na něj strhne tak neuvěřitelná bouře nenávistných odporných komentářů ze strany lidí, kteří pro tuhle zemi a pro její slávu neudělali ani tisícinu toho, co David Svoboda. A berou si ho do úst horem dolem, vyvinou na něj naprosto drtivý, brutální tlak a on je pozván na kobereček k paní ministryni, kde dostane důtku – a paní ministryně řekne, že to není důtka za názor, ale za nevhodné chování. To si z nás dělala legraci, paní Černochová? To si z nás opravdu děláte legraci? To jsou nejhrubší bolševické manýry. To je prostě totalita jak vyšitá. Vy nazýváte, když někdo něco řekne, že to není názor, ale nevhodné chování?“ zeptal se Rajchl.

„Paní ministryně, to jste už opravdu mimo tenhle vesmír? Člověk má právo na vlastní názor. Vy mu nemáte co dávat důtku, je to absolutně nepřijatelné, je to protiprávní, vy jste překročila všechny hranice, které byste kdy překročit měla, měla byste okamžitě odstoupit. Jste ostudou tohohle národa. Neuvěřitelnou ostudou tohohle národa! Obrovsky je mi líto toho, že to David Svoboda přijmul a ještě řekl, že pojede někde na nějakou Libavou. Víte, já jsem se bavil s lidmi, kteří ho osobně znají, já ho osobně neznám, takže nemohu soudit a ani nechci soudit jiné lidi. On si zažil na jeden den tlak, kteří tady lidé jako Jana Zwyrtek Hamplová, jako já, profesor Beran a další podstupují tři roky, každý jeden den mně lidé píšou nenávistné komentáře, každý jeden den mně píšou kamarádi, že mají problémy kvůli tomu, že znají nějakého Rajchla. Ono to není jenom o vás, kdyby plivali do mě, já ustojím všechno, ale to, že už vám kamarádi řeknou: Hele, ale oni se se mnou nechtějí bavit, protože já znám tebe, a podobné věci, které s tím nemají souvislost, to je vám nepříjemné, proti tomu se vám těžko bojuje. Že vám útočí na rodinu a na přátele. Já bych ustál úplně všechno, ale to, že útočí na rodinu a na přátele, je velice nepříjemné, a ten David je hodný kluk, poctivý, sportovec, který prostě musel vstoupit do něčeho, co podle mě vůbec nečekal, že něco takového přijde. On prostě vyjádřil názor, který je notabene názorem Mezinárodního olympijského výboru. On zopakoval to, co si myslí MOV. Vůbec nečekal, že se tohle strhne a samozřejmě to pro něj muselo být něco šíleného. Člověk, který je zvyklý na podporu, že má spoustu fanoušků, že to je hodný, poctivý sportovec, tak dostal nálož naprosto neuvěřitelnou a v tu chvíli ten tlak nezvládl a jaksi proti tomu dál nebojoval,“ dodal Rajchl, že mnoho lidí ho za to odsoudilo, on ne.

„Byl by českým Djokovičem, kdyby ten tlak ustál. Mrzí mě to, že se tak stalo, ale nebudu na něj útočit a nebudu ho odsuzovat,“ sdělil Rajchl a odsoudil ty sportovce, kteří to vnímají stejně jako Svoboda a nezastali se ho. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Z celého srdce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Fimfárum , 03.04.2023 18:09:47
přeji té hrůze ( až bude odstavena od koryta) aby nenašla práci. A taky z celého srdce přeji panu Rajchlovi pevné zdraví, pevné nervy a výdrž!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…