Výprask Václavu Moravcovi: Je to nafoukanec. Hrozné, co z něj vyrostlo

11.01.2013 9:52

Ve čtvrtek mohli diváci shlédnout vůbec první velkou debatu všech devíti kandidátů na prezidenta v České televizi. Kdo hrál v této debatě prim? Podle některých Schwarzenberg a Zeman, podle jiných Dienstbier, ale mediální odborníci zmiňují také jedno poněkud smutnější prvenství - propadl moderátor Václav Moravec.

 Výprask Václavu Moravcovi: Je to nafoukanec. Hrozné, co z něj vyrostlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Novinář a mediální lektor Štěpán Kotrba v textu uveřejněném na serveru Britské listy ani trochu nešetří moderátora pořadu Václava Moravce. Poukazuje na to, že se snažil být až křečovitě vtipný a prezidentským kandidátům projevoval neúctu.

Prý poučuje politiky a nadržuje Fischerovi

„Snaha o vtipnost za každou cenu, pokusy o učitelskou nadřazenost, neúcta k prezidentským kandidátům, skákání do řeči. Bulvárně hloupé otázky, plytkost až trapnost. Z Václava Moravce vyrostla ošklivá karikatura moderátora veřejné služby, egocentrický nafoukanec, který si myslí, že může mistrovat politiky a vysmívat se jim. Jeho rolí ale není komentovat výroky, ale moderovat diskuzi. Dle Kodexu ČT by z jeho slov nemělo být zřejmé, jaký názor má," upozorňuje Kotrba.

Podobně kriticky se k Moravcovu výkonu staví i mediální expert Petr Žantovský. Ve zhodnocení debaty pro server ParlamentníListy.cz si všímá např. toho, že se moderátor v diskuzi dopustil několika přeřeků, které neopravil buď vůbec, nebo příliš pozdě. Nejhorší pak je, že Moravec nahrával Janu Fischerovi.

„Na závěr debaty, když se mluvilo o faulech, Sobotka připomněl Moravcovi, že hlavní faul dal on, když jim slíbil deset minut času a dostali ho jen osm. Navíc ne všichni. Druhý faul Václav Moravec uskutečnil ve chvíli, kdy Jana Fischera nechal přetáhnout skoro o půl minuty a nepřerušil ho. Pokusil se ho zastavit, ale v podstatě ho nechal domluvit a Fischer si řekl, co chtěl. Považuji to za naprosto jednoznačné nahrávání jednomu z kandidátů, což je zcela nepřípustné, neprofesionální a nepřijatelné,“ uzavírá podrobné exkluzivní hodnocení pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…