„Vzala jste děti?“ Nora Fridrichová se chichotala odpůrcům Prague Pride. Přišel jí nahý penis

04.08.2021 20:24

Letošní ročník festivalu Prague Pride s tematikou sexuálních menšin (LGBT+) se prezentuje jako akce pro celou rodinu včetně akcí věnovaných těm nejmenším, pro které kupříkladu pořadatelé připravili pohádkové dopoledne od transvestitů. Přestože je letos program akce ušitý „rodinám na míru“, najdou se i tací, kteří si úplně nemyslí, že jde o místo vhodné pro čas s rodinou. Právě pro takové si připravila sarkastický vzkaz moderátorka České televize Nora Fridrichová. „Po Praze se pohybují homosexualisti, aby zničili tradičních rodiny,“ chichotá se moderátorka nad odpůrci. V diskusi to schytala. „Jistě jste vzala své děti, aby se o tom přesvědčily na vlastní oči,“ sneslo se k moderátorce v příspěvku doprovázeném drsnými fotografiemi z akce.

„Vzala jste děti?“ Nora Fridrichová se chichotala odpůrcům Prague Pride. Přišel jí nahý penis
Foto: Repro ČT24
Popisek: Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí
Festival Prague Pride je v plném proudu a zájemci se mohou jít v současných dnech podívat na nejrůznější akce zaměřené na všechny věkové skupiny.

Již jsme vás informovali o průběhu včerejšího programu, kdy kromě zlatého hřebu v podobě DJe Miss Carriage, tedy v překladu DJe „Potratu“, či například o akci pro homosexuály nad 40 let. Dnes se pak mohli přítomní po zábavném večeru lehce uklidnit při poslouchání předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové na česko-tchajwanském dialogu o cestě ke genderové rovnosti.

Na akce se podle pořadatelů nemusíte bát vzít ani své vlastní děti. Naopak, děti jsou na festivalu LGBT+ velice vítané. Zatímco si například včera mohli rodiče užít koncert romské folkové kapely Romano Zorba, o zábavu pro jejich ratolesti se postarali transvestité v Kasárnách Karlín. „Jaký by to byl Pride, kdyby v něm nebylo duhové odpoledne pro děti!“ zvali pořadatelé na program pro nejmenší zahrnující čtení pohádek od „drag queens“ neboli mužů, kteří se převlékají za ženy.

Pokud se vám program, který byl podle stránek festivalu „realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky“, líbí, avšak jste na něco krapet ostřejšího než pohádky, měli jste dnes šanci v 17 odpoledne, to jste si mohli užít blok pro ty, kdo rádi kombinují sex s užíváním drog.

Podle pořadatelů si tak z letošního programu, nemálo cíleného na všechny věkové kategorie, vybere opravdu každý. O program nepřijdou děti, jejich rodiče, ale dokonce ani senioři, pokud by se rozhodli vzít na festival své vnoučky. I pro ně letos pořadatelé připravili program, babičkám a dědečkům například poradí, jak se srovnat s tím, když si ve svém věku uvědomí, že mají také menšinovou sexuální orientaci.

Přestože to vypadá, že na Prague Pride neopomenuli nikoho z rodiny, novinářka veřejnoprávní televize v rámci svého příspěvku sdílela sarkastické varování. „A je tu již tradiční každoroční upozornění pro všechny zastánce tradičních rodin, které postupně založili. Po Praze se pohybují homosexualisti, aby je zničili,“ pobavila se na svém twitteru nad zastánci „tradičních rodin“.

Sarkastický příspěvek zanedlouho získal nemálo reakcí. Jeden z uživatelů podotkl, že už se „nemůžeme dočkat té nové osvěty“. Doplnil i malou ukázku.

Nechyběly ani další fotografie z právě probíhajícího festivalu či z předchozích ročníků Prague Pride, v rámci jedné z všeříkajících fotografií doporučil komentující, aby se na „rodinný“ festival přišla Fridrichová kouknout i se svými dcerami. „Jsou to lidi v pohodě, jistě jste vzala své děti, aby se o tom přesvědčily na vlastní oči,“ zmínil.

„A myslím, že po takovýchto zbytečně útočných tweetech ještě pár ochránců tradičních rodin přibude. Je smutné být takto pod věcí a nesnažit se pochopit ty, kteří mají s LGBT problém. Takto se nikdy nedohodneme a bude z toho téma do konce věků,“ zaznělo od jiného uživatele.

Došlo i na nasdílení příspěvku jednoho z gayů, který se k probíhajícímu festivalu Prague Pride postavil dosti rezervovaně. „Já jsem gay, mám 26 let přítele, jsme registrovaní a nikdy by nás nenapadlo nějaké ostudné pochody Prahou a vydírat společnost s dalšími požadavky. To gay nedělá, ale neziskovky. Vymýšlet různá pohlaví atd. Žijeme v malém městě na severu a každý si nás tady váží,“ stojí v příspěvku, pod kterým jiný z diskutujících novinářce připojil vzkaz: „Noro, kdyby Vám bylo aspoň z poloviny dáno co tomuto lékaři, moc věcí by Vám došlo. Bohužel máte velké limity,“ povzdechl si nad Fridrichovou.

A parodický účet Lobelt Šlachta Fridrichové vzkázal, co si o jejím příspěvku myslí. „Stejně jako každý rok i tento je to trapné prohlášení,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…