Žádná práce ho nebavila. Článek o muslimovi, který vystřílel klub v Paříži

20.01.2016 9:42

Samy Amimour, který loni vtrhl do pařížského klubu Bataclan a postřílel desítky lidí, se sympatiemi k radikálnímu islámu nikdy netajil. Zároveň však říkal, že by nikdy nikomu neublížil. Co ho vedlo k tomu, že se tak stalo, o tom píše server Novinky.cz.

 Žádná práce ho nebavila. Článek o muslimovi, který vystřílel klub v Paříži
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Eiffelovka a láhev červeného mezi svíčkami

Podle agentury AP, která složila jeho osobní profil, se Amimour chytil dvou kamarádů, kteří jej přiměli, aby s nimi odjel do Sýrie a přidal se k radikálům. Kdy se vrátil do Francie, neví ani jeho rodina. Ta se o něm dozvěděla až poté, co identifikovala jeho ostatky v hudebním klubu. 

Amimour, rodilý Francouz alžířských rodičů, vyrůstal v předměstí Paříže nazývaném Drancy. Bydlel v jednom z místních obytných domů, s přáteli jej spojovala zejména záliba ve fotbale. V době dospívání se však jejich vášní stal radikální islám.

Původní text ZDE.

Amimour byl podle sousedů inteligentní, ale snadno ovlivnitelný a také frustrovaný. I přestože se snažil najít práci, žádná jej nebavila.  

Poprvé jej policie zadržela v roce 2012, kdy jej obvinila z pokusu přidat se k zahraniční teroristické organizaci v Jemenu. 

Druhého z jeho kamarádů, El Mouadana, který se rovněž podílel na podzimních teroristických událostech ve Francii, zabili při náletu v Sýrii přesně na Štědrý den. Třetí, Samir Bouabout, je pravděpodobně stále ještě v Sýrii.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…