Zášť a nenávist. Jako komunisti. Umělec Jan Kraus vynadal médiím za to, jak píší o šéfovi ČNB Singerovi

31.03.2014 11:38

Moderátora a baviče Jana Krause fascinuje, jak hodně média zajímala výše platu guvernéra České národní banky Miroslava Singera. Za loňský rok si totiž vydělal na 3,5 milionu korun. Kraus míní, že s podobnou záští a nenávistí o bankéřích psaly v dobách největšího ideologického běsu komunistické noviny.

 Zášť a nenávist. Jako komunisti. Umělec Jan Kraus vynadal médiím za to, jak píší o šéfovi ČNB Singerovi
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Jan Kraus na svém webu připomíná „třídně nenávistný“ článek nejen bulvárního Blesku. Podle Krause takový zájem, jakým o něm informují česká média, běžný občan ani nemá.

„Podle českých novin a médií to vypadá, že plat pana guvernéra ČNB Singera je nějakou klíčovou finanční veličinou, od které se možná odvíjí úroková sazba hypoték na bydlení, nebo podpora v nezaměstnanosti,“ píše Kraus s tím, že se Blesk do Singera pustil „s neobolševickým elánem nejhlubšího zrna“.

Krause napadá, zdali to není pouhá pomsta médií například za změnu kursu koruny či doutnající třídní nenávist na objednávku. „Můžete se aspoň podívat, jak obdobně psaly v dobách největšího ideologického běsu komunistické noviny. O bankéřích zejména. Když koncepčně šířily zášť a nenávist,“ píše Kraus.

Celý článek Jana Krause ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…