„Zavražděna komunisty.“ Pražská KSČM rozpálena do běla kvůli tomu, co se děje v ulicích. Jde o Horákovou

26.06.2020 11:07

Pražská KSČM se zlobí. V ulicích hlavního města je prý přiživována antikomunisitcká nenávist. Prý to musí přestat.

„Zavražděna komunisty.“ Pražská KSČM rozpálena do běla kvůli tomu, co se děje v ulicích. Jde o Horákovou
Foto: Facebook / Dekomunizace
Popisek: Plakát sdružení Dekomunizace s portrétem právničky a političky Milady Horákové na Právnické fakultě Univerzity Karlovy

Česko si připomíná 70 let od justiční vraždy Milady Horákové, kterou komunisté ve vykonstruovaném procesu nechali odsoudit k trestu smrti. Tuto skutečnost v posledních dnech připomínají plakáty s Miladou Horákovou s nápisem „zavražděna komunisty“.

Pražská KSČM proti těmto plakátům protestuje. Překrucují prý historii a podněcují antikomunistickou nenávist.

„Krajský výbor KSČM Praha důrazně protestuje proti zkreslování a přepisování historické pravdy a proti rozdmýchávání antikomunistické nenávisti, která je opět vyvolávána v hlavním městě,“ stojí v prohlášení komunistů.

Osud Milady Horákové je připomínán v rámci projektu „Paměť národa“, který mimo jiné konstatuje, že KSČM se nerozešla s komunistickou ideologií, která zahrnuje i užití násilí.

Podle pražských komunistů jde o útok na jednu z demokratických stran

„Jedná se o útok státem zřizovaných institucí na KSČM, na jednu z demokratických a k tomu parlamentních stran. Ostře se ohrazujeme proti tomuto prohlášení. My, komunisté, od samého vzniku komunistické strany, jejíž 100. výročí si příští rok připomínáme, bojujeme za důstojný život bez válek, bídy, hladu a vykořisťování. Chceme, aby se lidé nemuseli bát, že nebudou mít práci, že přijdou o střechu nad hlavu, že nebudou mít na jídlo, léky, vzdělání pro své děti. Je to kapitalismus, který vyvolává války a zabíjení, je to kapitalismus, který vytváří propastné rozdíly mezi dvěma světy, malým světem těch, kdo se na úkor ostatních topí v bohatství a velkým světem těch, kteří jsou na či pod hranicí chudoby. Je to zločinný kapitalismus, ne myšlenka komunismu,“ stojí v prohlášení KSČM.

Komunisté mají za to, že kampaň s Horákovou odpovídá současnému trendu, kdy je nacismus a komunismus staven na stejnou rovinu. Přitom prvě komunisté v minulosti bojovali proti nacistům.

„Spuštěná kampaň antikomunistických fanatiků má změnit pohled na minulost, současnost i budoucnost a odvrátit pozornost lidí od problémů dneška a rizik zítřka a od kritického přemýšlení nad tím, kdo je jejich skutečným původcem,“ uzavřeli komunisté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…