„Zavřete Miroslava Kalouska!“ Prezident Zeman zaburácel na náměstí

03.03.2017 15:04

Setkáním s občany obce Krásná zakončil prezident Miloš Zeman svou návštěvu Karlovarského kraje.

„Zavřete Miroslava Kalouska!“ Prezident Zeman zaburácel na náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronesl projev na sjezdu SPO

„Chtěl bych vám poblahopřát k tomu, že díky vašemu moudrému vedení se vám podařilo rozšířit počet obyvatel o sto padesát. ... Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš, zní heslo Tomáše Bati. A já blahopřeju k tomu, že to umíte,“ řekl úvodem prezident Miloš Zeman.

„ČNB tvrdila, že zruší kurzový závazek, až bude inflace dvě procenta. A inflace jsou dvě procenta a sliby se mají plnit. Guvernér ČNB tvrdí, že kurzový závazek zruší v polovině tohoto roku. Koruna posílí,“ myslí si Zeman. „Když bude silná měna, budou se exportéři aspoň o to více snažit,“ uvedl. 

„To, aby nám někdo přiděloval, kolik migrantů máme mít na našem území, je v rozporu s principy České republiky. Tento požadavek bychom měli odmítnout a dělat vše pro to, aby se nenaplnil,“ zmínil následně Zeman k přidělování migrantů. 

„Zavřete Kalouska!“

Své pak Zeman řekl také ke kauze ministra financí Andreje Babiše (ANO) a jeho nákupu korunových dluhopisů. „Pokud vím, tak pan Babiš koupil korunové dluhopisy a že tyto dluhopisy byly osvobozeny od daní. A víte, kdo je osvobodil od daní? Tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek. Zavřete Miroslava Kalouska!“ zaburácel prezident ve své odpovědi. Pro připomenutí, kriticky se vyjádřil o předsedovi TOP 09 i předchozí den v rozhovoru s veřejností, kdy Kalouska označil za „odpad“, u něhož doufá, že bude jako každy odpad také jednou spláchnut.

Následovalo téma zákona o národních parcích. „Podporoval jsem a podporuji senátní verzi, ne kvůli stavění v národních parcích, ale kvůli tomu, aby občané, zejména ti v šumavských obcích, nebyli omezováni ve svém životě, například tím, že tam nemohou mít možnosti rozvoje těchto obcí, protože je zakázáno zde umístit například běžecké a lyžařské tratě. Takové ty argumenty, které se říkají, že by se v národních parcích objevily aquaparky a golfová hřiště, tak to je opravdu nesmysl,“ tvrdí Zeman. On sám má rád dle svých slov divočinu.

„Jsem pro její ochranu. Ale řekl jsem jasně, že jsem pro ochranu organicky vzniklé divočiny. Ale vy přece víte, že na Šumavě byly po staletí hospodářské lesy,“ dodal. „Jediná divočina, která tam vznikla za Martina Bursíka, je umělá divočina, vytvořená tím, že Bursík, zaprvé, nechal uschnout 60 tisíc stromů, které pak opadaly, nebo pak po orkánu Kyril neodstranil ty popadané stromy a nechal je hnít a dále se množil kůrovec. Nebraňme takto umělou divočinu. Člověk nemá přírodní prostředí ničit, ale pomáhat mu a chránit ho,“ dodal.

A co považuje mimo jiné za svůj úspěch v prezidentském křesle? „Odmítl jsem jmenovat Miroslavu Němcovou premiérkou poté, co premiér Petr Nečas podal demisi, a tím padla vláda Petra Nečase,“ zmínil například Zeman. A pochválil se také za svá setkávání s občany, kterých již absolvoval 46.

Zeman se pak svěřil i o přípravě návštěvy USA v dubnu. „Čtu knihy o Donaldu Trumpovi i od Donalda Trumpa,“ sdělil. 

Závěrem se pak prezident podepsal do pamětní knihy, připevnil pamětní stuhu na prapor obce a převzal dary od vedení obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…