"Zeman neumí chlastat, řekl prý Kalousek." Milovníci prezidenta, toto raději nečtěte

09.04.2015 15:50

Pěkně zostra se do hlavy státu pustil na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz Jan N. A. Berwid Buquoy, šlechtic a místopředseda jedné z místních organizací KDU-ČSL.

"Zeman neumí chlastat, řekl prý Kalousek." Milovníci prezidenta, toto raději nečtěte
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman

Podle Buquoye je „typicky křivým charakterem komunisty“ zrada. „Mnoho bývalých rudých kádrů se po listopadu 1989 stalo vášnivými kritiky „totalitního bolševismu“, tedy režimu, který sami vybudovali a jenž je vynesl na samé výsluní společnosti. Prostě zradili to, co léta pomáhali aktivně vytvářet a co jim v diktatuře zaručovalo úspěch včetně vysokého životního standardu,“ tvrdí.

Klaus měl tak špatné vlastnosti, že ho nechtěli ani v KSČ

Nejúspěšnějšími představiteli tohoto druhu křivých charakterů v novodobých dějinách jsou prý Miloš Zeman a „notorický komunistický kandidát“ Václav Klaus. Ten prý několikrát podával přihlášku do KSČ, ale neuspěl, přestože jeho předkové a příbuzní byli ortodoxními komunisty.

Do KSČ prý nebyl Klaus přijat proto, že mu komunisté vyčítali jeho přílišný narcismus, aroganci, samostřednost a jednostranné egoistické snahy po kariéře. „Jednou větou: Měl tak špatné charakterové vlastnosti, že ho nechtěli přijmout ani do Komunistické strany Československa. Jeho povahové rysy byly dokonce i pro KSČ až příliš moc!“ tvrdí Buquoy.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Zeman neumí chlastat

Zemana zase označuje za notorického alkoholika. Připouští, že ani Miroslav Kalousek není žádný abstinent, ale alkohol na něj nemá tak zhoubný účinek jako na Zemana. A cituje údajný Kalouskův výrok: „Zeman prostě chlastat neumí!“

V další části svého zamyšlení se Buquoy snaží hlavu českého státu poučovat. „Uvědomte si, že nejste prezidentem sám pro sebe, nýbrž pro národ jménem Češi. ... Masmédia Vás nechtějí nikoli z politických důvodů, jak si namlouváte, ale protože jste hulvát,“ uvedl s tím, že Zeman musí mít stále na zřeteli, že nemůže sám za sebe zakazovat přístup na Hrad „našemu americkému spojenci zastupujícímu vládu USA v Praze“.

Zeman nemůže jezdit do Moskvy a do Pekingu

Něco takového prý není jen ostuda, nýbrž šílenství ohrožující bezpečnost našeho státu.

Zeman se prý také nemůže vydávat na cesty např. do Moskvy, Pekingu, na Kubu, do Hanoje a podobných lokalit, když „takové pochybné návštěvy stojí v protikladu k postojům našich spojenců. Jezděte tam jako neobolševik ‚Zeman‘, nikoli jako prezident ČR,“ konstatoval Buquoy.

Česko Rusové neosvobodili, ale jen Američané

Tvrdí také, že české země v květnu 1945 neosvobodili Rusové, nýbrž USA a Ukrajina, respektive II. ukrajinský front. „Prahu samotnou osvobodila ukrajinská armáda generála Andreje Vlasova, 4. mechanizovaný sbor Kyjevského vojenského okruhu,“ pokračuje lidovec ve svérázné interpretaci historických událostí.

„I kdyby jste byl na mol zchlastaný, tuto mocnost USA nesmíte v žádném případě zradit, protože byste tím ohrožoval samu existenci vlastního národa, pakliže vůbec považujete (podle Vašeho dosavadního chování) Čechy za národ, ke kterému patříte,“ vyzývá Buquoy prezidenta a dodává: „Jakmile vystřízlivíte, bych se na Vašem místě velvyslanci USA, Andrew H. Schapirovi, v první řadě omluvil,“ apeluje Buquoy na hlavu státu.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…