„Zmizte! Burani.“ Zášť v koalici: Piráti, Kalousek, STAN. Vyvalilo se

08.06.2022 7:49 | Ze sítí

Piráti přeskočili v průzkumu volebních preferencí STAN a už to jede. Mikuláš Ferjenčík neudržel emoce a označil koaličního partnera Pirátů STAN jako hnutí stíhané skandály. Jeho vyjádření ale nenechalo v klidu další členy vládní koalice. Ostře reagoval jak Miroslav Kalousek (TOP 09), tak Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

„Zmizte! Burani.“ Zášť v koalici: Piráti, Kalousek, STAN. Vyvalilo se
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Usměvavý Mikuláš Ferjenčík v Pardubicích během kampaně PirSTAN (16.9.2021)

„Piráti jsou nejenom burani, ale především zcela nekompetentní, demokracii ohrožující amatéři. Jejich zánik bude bonusem pro všechny demokraty,“ vyjádřil se poměrně nekompromisně na adresu jedné z vládních stran bývalý ministr financí a zakladatel další vládní strany Miroslav Kalousek.

 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Evidentně si v současné době užívá svoji pozici „běžného občana, nepolitika“, což potvrzují i jeho slova, kterými svoje vyjádření vysvětluje: „Léta jsem musel jako politický profesionál ‚držet dekorum‘. Jako soukromý daňový poplatník mohu být uvolněnější.“

Co Kalouska tak rozpálilo?

Jak naznačuje server iDnes, byly to výsledky nedávného průzkumu volebních preferencí agentury Median, lépe řečeno Ferjenčíkova reakce na tyto výsledky. Podle nich by ve volbách zvítězilo ANO s 28,5 procenta hlasů, následované ODS s 16,5 procenta a SPD s 11,5 procenta. Hned za nimi se umístili Piráti s 9 procenty, kteří tak o půl procenta porazili svého bývalého koaličního partnera STAN, kterému evidentně nemohou zapomenout spolupráci před minulými parlamentními volbami a hlavně její důsledky.

To potvrdil i Mikuláš Ferjenčík (Piráti): „Piráti se oklepali z voleb a přeskočili skandály stíhaný STAN,“ napsal si zjevně potěšený politik na svůj facebook, což kromě Kalouska neuniklo ani mnoha dalším politikům i občanům.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Někteří s Kalouskem souhlasili, jiní ne. Zajímavá byla i reakce, která Ferjenčíkovu současnou roli přirovnala k té Kalouskově, na což ale velmi ostře reagoval současný europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), člen další vládní strany.  

„Však Ferjenčík je teď taky soukromý daňový poplatník a může kašlat na to, co si o něm myslí jiný soukromý daňový poplatník,“ napsal jeden uživatel.

„Podle mě se chová ale jako idiot,“ nenechala na sebe dlouho čekat Zdechovského odpověď, ve které vyjádřil, co si o Ferjenčíkovi myslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…