„Zničilo mě očkování.“ Herečka hrdě očkovaná. Ale toto možná dělat neměla

30.06.2021 7:41 | Ze sítí

Herečka Tereza Brodská dostala druhou dávku vakcíny. Když se ale pochlubila na instagramu, byly reakce rozporuplné. Dokonce se objevila otázka, zda se jedná o placenou propagaci. „Jste blázen?“ ptala se herečka muže, který otázku položil. „Co se divíte, u vás, herců, člověk nikdy neví,“ odpověděl dotyčný. A zazněl také příběh ženy, která podle svých slov udělala velkou chybu, že se očkovat nechala.

„Zničilo mě očkování.“ Herečka hrdě očkovaná. Ale toto možná dělat neměla
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Tereza Brodská při očkování druhou dávkou vakcíny

Mezi známé tváře v Česku, které už mají za sebou očkování, se zařadila herečka Tereza Brodská. 26. června podle svých slov dostala druhou dávku. „Druhé očkování mám za sebou! Sice rozmazaná fotka, ale důležitá věc! Aspoň pro mě!“ okomentovala krátce.

Zatímco Brodská komentovala krátce, jiní měli k očkování delší poznámky a ne zrovna lichotivé. „Zajímavé, někdo se bojí covidu a já se bojím očkování, nechápu jak někdo může jít dobrovolně,“ řekla například Barbora Machová. „Já to mám také tak, a hlavně to chlubení se a propagování – jsem očkovaný, jsem hrdina – hnusný,“ přitakávala Erika. Větší strach z očkování má i Andrea Topinková, která uvedla, že covid prodělala celá její rodina.

Anketa

Máte důvěru v profesora Jaroslava Flegra?

5%
91%
hlasovalo: 9270 lidí
Poměrně detailní příběh negativních zkušeností s očkováním pak poskytla Tereza Jakšová. „Já šla na doporučení lékaře a byla to velká chyba. Od 4. dne po očkování na léčbě kvůli selhávání ledvin. Myslím, že je naprosto špatně cpát lidem to očkování horem spodem, ne každý je v takové kondici, aby jeho tělo vakcínu ustálo, je to prostě sračka, já šla, věřila jsem lékařům a zničilo mě to,“ říká.

„Málo se o tom mluví, ale lidé s autoimunitními onemocněními mají velké problémy! Na druhou dávku nepůjdu, nejsem blázen, a bude mě někdo za to soudit? Nebudu moci vycestovat normálně? Do restaurace, do divadla? Jen proto, že můj život je pro mě stále důležitější než životy dalších? Že bych ráda ve 33 ještě chvíli žila se zdravými nebo alespoň fungujícím ledvinami? Stigmatizovat kohokoli je špatně!“ pokračovala v ospravedlnění svého rozhodnutí.

„Ať si každý rozhodne sám, ať se to nerve do nemocných nebo lidi, kteří covid měli (na západě, např ve Francii stačí k plnému očkování jen jedna dávka, pokud jste covid měli, proč u nás dvě? Taky vás nenaočkují dříve než po šesti měsících od prodělání, vědí, že je to svinstvo a u nás ihned po negativním testu, abychom splňovali tabulky proočkovanosti. Když se cítíte úplně zdraví a chcete, jděte, ale tahle bezmezná propagace je alibismus a může ublížit,“ vzkázala ještě.

„To je placená propagace, anebo je to vlastní iniciativa? Upřímně nevím, co je horší...“ ptal se Jaroslav Skoupý, který očkovací fotky považuje za „příspěvek k novodobé totalitě“. „Placená? Jste blázen?“ smála se herečka.

„Inu, co se divíte, u vás, herců, člověk nikdy neví. Pan Táborský by jistě dobrovolně nečetl ty spoty k masivní propagaci něčeho, co je tak zahaleno smrdutým byznysem a nádechem uvěznění zdravých lidí,“ narážel Skoupý na propagaci očkování v médiích. Ale ocenil Brodskou, že měla odvahu se jít očkovat.

Dorazili také příznivci očkování. „Jdu na druhou dávku ve středu. Myslím, že je to správná volba, abychom toho hajzla coviďáckýho porazili. Osobně znám hodně lidí, kteří na to zemřeli. Bohužel je pořád dost pochybovačů, kteří se očkovat nechtějí,“ posteskla si jedna komentující.

„Super, úplně v pořádku... Mám také už dvě očkování... a každý rozumný člověk také! A ty chytráci, radilové a ostatní mě naprosto nezajímají!" vzkazoval Miroslav.

„Terko, vůbec nemáte zapotřebí se tu někomu zpovídat, proč jste se očkovala nebo proč jste sem tu fotku vůbec dala. Když vidím, co dávají lidi za kraviny na instagram, tak tohle je jen malý odvar. Je to zkrátka jen a jen vaše věc. Na hloupé dotazy neodpovídejte,“ vzkazovala Brodské Gabriela Šťastná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…