„Zrádče!“ U Zemana bouchla bomba. A on právě naložil na další

24.03.2022 10:08 | Ze sítí

„Fandila jsem vám, ale co jste se vrátil z nemocnice – hrůza, co z vás padá. Nejste náš prezident!!!“ i tato slova se objevila na facebookovém profilu prezidenta Miloše Zemana poté, co zveřejnil snímek, jak telefonuje s premiérem Petrem Fialou (ODS) a oceňuje mimo jiné jeho cestu do ukrajinského Kyjeva. Dnes pak Zeman zaslal kondolenční dopis prezidentu USA Joeu Bidenovi – ke skonu americké političky Madeleine Albrightové.

„Zrádče!“ U Zemana bouchla bomba. A on právě naložil na další
Foto: KPR
Popisek: Prezident Zeman telefonuje s premiérem Fialou

„Telefonicky jsem dnes hovořil s premiérem Petrem Fialou. Bavili jsme se o nadcházejícím summitu NATO. Plně jsme se shodli na mandátu české delegace na summitu NATO, kterou povede právě pan premiér. Během rozhovoru jsem vysoce ocenil nedávnou cestu pana premiéra do Kyjeva,“ zní facebookový status na oficiální stránce prezidenta Miloše Zemana. Pod tím je snímek, jak hlava státu drží v ruce telefonní sluchátko.

A právě tento status způsobil neuvěřitelnou lavinu reakcí.

„Fandila jsem vám, ale co jste se vrátil z nemocnice – hrůza, co z vás padá. Nejste náš prezident,“ napsala například jedna z diskutujících.

„Pane prezidente, ani to raději nezveřejňujte! Věřila jsem vám, ale moc jste zklamal,“ uvedl další diskutér.

„Miloši, až se stydím za to, že máš stejné jméno jako já. Myslel jsem, že odejdeš z postu prezidenta jako vážená osoba, aspoň těch, kteří tě volili. Ale tebe už nemá rád opravdu vůbec nikdo. Ti, kteří tě nesnášeli, tě nesnášejí dál a pro nás, co jsme ti dali hlas, nejsi nic jiného než zrádcem. Vlastně jsi zůstal úplně opuštěný. Za normálních okolností by mně tě mělo být líto, ale opravdu není,“ poznamenal další.

„Myslím, že jste zklamal většinu národa,“ uvádí další diskutérka.

„Nevěřila bych, že jste tohoto schopen. Zklamal jste mě. Nemám slov, jenom slzy v očích a smutek na duši,“ dodává další. 

Své příznivce prezident Zeman nepotěší zřejmě ani tím, že odeslal kondolenci prezidentu Spojených států Joeu Bidenovi – a to ke skoncu někdejší ministryně zahraničních věcí Madeleine Albrightové.

„S hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o skonu paní Madeleine Albrightové. Dovolte mi, abych Vám a Vaším prostřednictvím i všemu americkému lidu vyjádřil upřímnou soustrast. Paní Albrightové si vážily nejen Spojené státy americké, ale i já osobně a celý český národ. Nebojím se dokonce říci, že úcty a obdivu se jí dostávalo po celém světě. My, Češi, jsme ji považovali za svou, přestože z rodného Československa odjela ještě v dětském věku. Po celý svůj život si však kromě výtečné češtiny udržovala i lásku ke své rodné vlasti,“ poznamenal prezident Zeman.

„Madeleine Albrightová byla nejdůležitějším podporovatelem i advokátem České republiky v USA, a to nejen jako ministryně zahraničních věcí. Velmi napomohla brzkému vstupu Česka do NATO, jehož členy jsme se stali během mého premiérování a které je od té doby garancí naší bezpečnosti. Byla ale například také vzorem pro řadu žen a dívek, které inspirovala svou silou, energií a odhodláním. Madeleine Albright zkrátka nadále zůstane velkou, hrdou a příkladnou osobností a spojníkem mezi našimi zeměmi. Dovolte mi tedy, prosím, ještě jednou, abych vyslovil svoji lítost nad ztrátou, která nás všechny postihla,“ zmínil Zeman též v kondolenčním listu.

Celé znění kondolenčního dopisu:

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 24. března 2022 kondolenční dopis Josephu Robinette Bidenovi, prezidentovi Spojených států amerických.

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem se dozvěděl o skonu paní Madeleine Albrightové. Dovolte mi, abych Vám a Vaším prostřednictvím i všemu americkému lidu vyjádřil upřímnou soustrast.

Paní Albrightové si vážily nejen Spojené státy americké, ale i já osobně a celý český národ. Nebojím se dokonce říci, že úcty a obdivu se jí dostávalo po celém světě. My, Češi, jsme ji považovali za svou, přestože z rodného Československa odjela ještě v dětském věku. Po celý svůj život si však kromě výtečné češtiny udržovala i lásku ke své rodné vlasti.

Madeleine Albrightová byla nejdůležitějším podporovatelem i advokátem České republiky v USA, a to nejen jako ministryně zahraničních věcí. Velmi napomohla brzkému vstupu Česka do NATO, jehož členy jsme se stali během mého premiérování a které je od té doby garancí naší bezpečnosti. Byla ale například také vzorem pro řadu žen a dívek, které inspirovala svou silou, energií a odhodláním.

Madeleine Albright zkrátka nadále zůstane velkou, hrdou a příkladnou osobností a spojníkem mezi našimi zeměmi. Dovolte mi tedy, prosím, ještě jednou, abych vyslovil svoji lítost nad ztrátou, která nás všechny postihla.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …