,,Žumpo, pisálci." Český Floyd: Zdeněk Ondráček chce zákrok proti médiím

01.07.2021 12:36 | Ze sítí

Dlouholetý policista, který se účastnil ještě násilných akcí na potlačení demonstrací z roku 1989, Zdeněk Ondráček, se vyjádřil ke smrti romského spoluobčana Stanislava Tomáše. Jednoznačně se postavil na stranu policistů a zdůraznil, že jednali jako profesionálové.

,,Žumpo, pisálci." Český Floyd: Zdeněk Ondráček chce zákrok proti médiím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění pro zachování sochy maršála Koněva v pražských Dejvicích. Došlo k drobným šarvátkám

Anketa

Máte důvěru v MUDr. Petra Smejkala?

8%
54%
hlasovalo: 3855 lidí

Poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM) se ve stranických komunistických Haló novinách zastal policistů, kteří byli minulou sobotu přivoláni k romskému občanovi Stanislavu Tomášovi. Ten se prý choval agresivně a snažil se je pokousat. Strážci zákona ho zpacifikovali, naložili ho do sanitky. Ale tam Stanislav Tomáš zkolaboval a zemřel. Podle lékaře jeho smrt souvisela s užíváním drog.

Zdeněk Ondráček zdůraznil, že policisté si ve vztahu k agresorovi počínali správně. Je přitom lhostejné, zda to byl či nebyl Rom, policisté by podle Ondráčka měli proti každému agresorovi toho typu postupovat stejně.

„Je mi úplně jedno, proti komu byl zákrok veden, stejně tak jako to bylo jedno zasahujícímu policistovi. Byla to situace, která zákrok vyžadovala, tak by proveden. Z toho, co jsem měl možnost vidět, byl zákrok veden profesionálně,“ uvedl.

V této souvislosti udeřil i na média, která podle něj mnohdy o takových případech neinformují tak, jak se sluší a patří.

„Většina médií jsou žumpa, čest výjimkám. Osobní odpovědnost pisálků za to, co napíší, tu měla být už dávno, ale co chtít v republice, kde je vymahatelnost práva na takové úrovni jako u nás,“ vypálil Ondráček.

Zdeněk Ondráček promluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…