126 tisíc pokuty za blokování sprostodivadla v Brně: Vy budete platit! My se nevzdáme, udeřili na VIDEU Slušní lidé

19.09.2018 14:31

Dohra protestu v brněnském divadle Husa na provázku. Hnutí Slušní lidé a Soukromníci zveřejnilo nové video. Tvrdí, že chtěli a chtějí bránit vlajku České republiky před zprzněním, a víru dvou miliard lidí. Za to prý vyfasovali od Úřadu městské části Brna-střed pokutu 126 000Kč. „Nelitujeme toho. Udělali bychom to znova,“ stojí na jejich facebookovém profilu. Obviňují Martina Glasera, „neúspěšného ředitele Národního divadla v Brně“, a magistrát Brna. A chystají právní odvetu.

126 tisíc pokuty za blokování sprostodivadla v Brně: Vy budete platit! My se nevzdáme, udeřili na VIDEU Slušní lidé
Foto: Repro Facebook
Popisek: Věřící žena, kterou divadelní představení „Naše násilí, vaše násilí“ dohnalo k slzám

Aféra s divadelní hrou Vaše násilí, naše násilí se odehrála ke konci května. Krátce po zahájení představení vtrhlo na jeviště zhruba 30 členů hnutí Slušní lidé a utvořili před herci řetěz ve snaze je z jeviště vytlačit a zabránit jim v dalším hraní. K odchodu je přiměl až příjezd policejního antikonfliktního týmu. Ale i potom se aktivisté v hledišti ozývali na protest, když došlo na scénu znásilnění muslimky Ježíšem, sestoupivším z kříže. Následně byli vyvedeni ochrankou divadla.

Anketa

Přijměte 50 sirotků ze Sýrie, předloží ve Sněmovně TOP 09. Jak byste hlasovali vy?

3%
96%
hlasovalo: 14059 lidí

O protestu Slušných lidí jsme psali ZDE:

Na incident reagovalo několik českých osobností z politiky i kultury, mezi nimi například Tomio Okamura, Miroslav Sládek nebo Tomáš Halík, kardinál Duka, Václav Klaus mladší či již zmíněný ředitel Národního divadla v Brně Martin Glaser.

Nyní má incident dohru, u které se nelze divit, že se Slušným lidem nelíbí. Dle jejich slov mají zaplatit 126 000 korun. Na svém facebookovém profilu říkají, že pokutu jsou ochotni zaplatit, ale nejdříve se proti ní budou právní cestou bránit. Hru stále považují za „úchylnost“, svých činů nelitují a provedli by je znovu.

Obviňují brněnský magistrát, údajně prolezlý hnutím Žít Brno a ovládaný stranami jako Piráti, TOP 09, Zelení a KDU-ČSL, že je zaujatý,  a že proto dostali pokutu, proti které se chtějí za pomoci JUDr. Richarda Nováka, známého brněnského advokáta, bránit.

Dle slov z videa byla hra „zvrácenost z rozmaru ředitele Národního divadla Martina Glasera sponzorovaná z peněz nás všech“. Podle vyjádření Mgr. Moniky Doležalové, která bude za hnutí kandidovat, jí jako občana uráží zneuctění české vlajky tím nejsprostším způsobem, jako věřící ji uráží kopání do víry a jejích symbolů, jako politika ji šokuje chování vedení města, které přes skandály hru podpořilo. Jako matka nechce, aby její děti vyrůstaly ve světě, který si tak málo váží tradic.

Podávali trestní oznámení, ale dle jejich slov jsou trestáni jen oni za obranu vlajky, a to již zmíněnou pokutou. Vyzývají Martina Glasera, aby rezignoval na funkci, na kterou prý nestačí, a aby zaplatil pokutu. „Za provokaci musí platit provokatér,“ řekla Doležalová.

VIDEO s vyjádřením Slušných lidí:

Celý text vyjádření POKUTA 126 000 KČ ZA OCHRANU VLAJKY:

V květnu 2018 jsme jako jediní vystoupili proti prznění české vlajky a tradic v provokaci nazvané "Vaše násilí, naše násilí", kterou v rámci festivalu Divadelní svět Brno uvedlo Národní divadlo Brno. Tehdy si muslimská provokatérka z přirození za zvuku koled vytáhla naši vlajku. V další části hry pak Ježíš Kristus sestoupil z kříže a znásilnil muslimskou ženu. Úchylnost, že?

Nelitujeme toho. Udělali bychom to znova. A radikálněji.

Bylo pro nás tehdy šokující pozorovat, jak strany ovládající brněnský magistrát - tedy ANO2011, TOP09, ŽítBrno, Zelení, Piráti a dokonce Hladíkova KDU-ČSL podporují finančně i morálně tuhle prasárnu a jejího organizátora, neúspěšného ředitele Národního divadla v Brně Martina Glasera. Ostatní mlčeli. I ti, kteří se dnes z tohoto našeho činu snaží vytřískat před volbami kapitál. ODS, ČSSD hru také podpořili.

Vážíme si podpory prezidenta Zemana, kardinála Duky nebo Václava Klause ml. A jsme rádi, že jsme na straně slušnosti a dobra proti lidem jako je slunkofašistka Wagnerová nebo opilec Rychlík. Tak jako všichni normální lidé, kteří nechtějí ze svých peněz platit prznění vlajky nebo znásilňován muslimky Ježíšem Kristem.

Proti této zvrácenosti jsme podnikli i právní kroky. A výsledek?

V rámci přestupkového řízení nám ŽítBrnem prolezlý Úřad městské části Brno-střed udělil v přestupkovém řízení pokuty ve výši 126 000 Kč. Lidem, kteří se zastali vlajky, pod kterou se vracejí mrtví vojáci z Afghánistánu nebo se k ní hrdě hlásí sportovci při reprezentaci. Tu pokutu vlastně dostali všichni slušní lidé. Radnice Brna-Středu sankcionuje slušnost....

Proti nicotně odůvodněnému politicky motivovanému paskvilu jsme se odvolali. Naše členy zastupuje JUDr. Richard Novák, známý brněnský advokát. Jeho vyjádření přineseme v odpoledním postu.

Pokutu jsme připraveni zaplatit. Předtím ale využijeme všech dostupných právních prostředků.

A náš "modrý řetěz"? Ten budete vídat všude tam, kde se děje nespravedlnost. V místech, kde gangy s podporou místních starostů terorizují mládež. Tam, kde nastěhovaná nemakačenka ubližují řádným nájemníkům. Všude tam, kde slušnost potřebuje Slušné lidi.

Tohle je vaše město a my vám ho vrátíme zpět.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…