20 Kč za pečeni. Jablka. I tak Penny Market dostal vynadáno

09.10.2023 14:07 | Monitoring

Svého času bývalý ministr zemědělství Zdeněk Nekula radil Čechům, ať jindy než v akci výrobky nekupují, protože jenom v akci jsou ceny „normální“. Řetězce slevové akce nabízejí dále, například Penny Market. Ovšem nakupující si stěžují, že jim ti, kdo přijdou do obchodu dříve, například důchodci, vykoupí zlevněné zboží a pak v regálech „není ani prd“. Penny Market je odkázal na obsluhu. Ani 20 Kč za pečeni a jablka za poloviční cenu nezabralo, Penny Market stejně dostal vynadáno.

20 Kč za pečeni. Jablka. I tak Penny Market dostal vynadáno
Foto: Repro Facebook
Popisek: Slevová akce Penny Marketu

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36090 lidí
Je českým zvykem nakupovat jakékoliv výrobky zásadně jenom když jsou v akci, ačkoliv podle některých lidí je lepší více vydělat, než ztrácet čas sledováním, co je kde zrovna v akci. Minulý ministr zemědělství Zdeněk Nekula chtěl slevové akce omezit, tento nápad zřejmě skončil spolu s ním. Svého času dokonce vyzýval, aby Češi mimo slevové akce nenakupovali, protože jenom při nich vidí „normální“ cenu.

„Proč bych měl kupovat mléko za nějakých 25 až 40 korun? Počkám si pár dní, týden a nakoupím si celý karton za nějakých 16 až 17 korun,“ řekl. Češi by se podle něj neměli bát hledat slevy v letácích. „Vždyť čtení letáků je u mnoha občanů docela velký sport,“ odpověděl tehdejší ministr na otázku, zda si myslí, že má na hledání slev každý čas.

Slevové akce tak obchodní řetězce nabízejí dále, například Penny Market. Ten se minulý týden chlubil, že zahýbal s cenami, když například jablka Golden Delicious prodával místo 39,90 Kč za 21,90 Kč, plátkový eidam za 14,90 Kč místo 20,90 nebo debrecínskou pečeni za necelých 20 Kč místo 33 Kč. Největší zlevnění pak bylo u Ramy, kde Penny Market prodával balení 400 gramů, s běžnou cenou bez desetníku 100 Kč za bez desetníku 40 Kč. O 70 Kč Penny zlevnilo také 300gramové balení Nescafé nebo celkem devítilitrové balení Kofoly.

Nicméně občané si stěžují, že slevových akcí nemohou využít. A to z jednoduchého důvodu. Než se do obchodu dostanou, je vykoupeno.

„Jdete tam ve 12 hodin a nic už nemají,“ ozval se Ludvík Lesenar z Prostějova. „V Penny Česká Lípa dost často nemají zboží v akci. Prostě to nedoplňují a nechají prázdný regál. Radši jezdím do Mimoně. Tam je vše ok,“ podotkla Hana Dvorská. Penny Market následně zjišťoval, zda situaci řešila s „kolegy na prodejně“, což dotyčná dle svých slov neudělala. Stejně se Penny Market ptal u zákazníka z Prostějova, ten však neodpověděl.

„Důchodci vše skoupí ráno, co je v akci, a pak je prd,“ popsal lapidárně svou zkušenost Aleš Carvan z Penny Hořovice. „Těší mě váš zájem o naše akční zboží, avšak poptávka je opravdu veliká, a tak se může stát, že je akční zboží rychle vyprodáno. Vždy záleží na velikosti prodejny a přilehlého skladu, dle toho se množství akčního zboží naskladňuje. V případě, že byste chtěné zboží v regálu nenašel, obraťte se na vedení prodejny a optejte se, zda budou vámi chtěné zboží ještě doplňovat nebo zda je již úplně vyprodáno,“ odkázala dotyčného opět na kolegy Viktorie z týmu Penny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

hlavně abyste si nezapomněli kopnout, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 09.10.2023 14:48:04
do těch "nenažraných" důchodců. Nebylo by pro některé pionýry lepší, aby důchodci nebyli? Své splnili, pracovali celý život, děti vychovali (někteří zřejmě špatně) a teď by se neměli ani najíst, aby jim ten humus ze supermarketu někdo nevyčítal? A co vzduch, mají nárok?

|  18 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …