300 tisíc pro Gotta za 6 minut práce. I z našeho, útočí klausovský server

21.11.2012 11:20

Na klausovském serveru Fragmenty.cz si jeho šéfka Ivana Haslingerová položila otázku, kam vlastně mizí veřejné peníze. Jako příklad objevila televizní show k vyhlášení ankety Atlet roku. Podívaná to prý byla pěkná, zábavná a téměř dokonalá. Ale málokdo si prý uvědomí, kdo to všechno platí.

300 tisíc pro Gotta za 6 minut práce. I z našeho, útočí klausovský server
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

„Pro mne byl šok,  když jsem se dozvěděla, jaké byly odměny moderátorů, kolik stál pronájem sálu, elektřina, catering, šatny, projekce, tisk pozvánek, kulisáci, scéna, přepravní společnosti, doprava (luxusní BMW, AUDI....) a nepředstavitelné peníze vystupujícím,“ popisuje redaktorka.

Celkem podle jejích údajů stál pořad 38 milionů. Moderátoři vyinkasovali každý 85 tisíc, sportovci na premiích od 200 tisíc do 1,5 milionu a hlavní umělecká hvězda Karel Gott si prý za jednu píseň a jednu básničku, což celkem obnášelo 5 minut a 47 vteřin, přišel na 300 tisíc. A to není nic proti zahraničnímu hostovi, který dostal více než půl milionu.

Celý text ZDE

Nic by se nedalo říct, pokud by takovou drahou podívanou přinesla soukromá televize za vlastní peníze. Jenže na tuto show na veřejnoprávním kanále jsme si přispěli všichni svými koncesionářskými poplatky. Vrcholem však prý je, že celou show sponzorovala Všeobecná zdravotní pojišťovna.

„Ta se údajně potácí na hraně krachu, není schopna proplácet včas lékařům a nemocnicím peníze za potřebné úkony, operace, vyšetření. A tato „krachující" VZP zaplatila za reklamu tomuto pořadu více jak 5 milionů korun českých,“ rozčiluje se Hasilngerová. Musí se rušit operace, není na preventivní prohlídky a očkování, ale na koncertě viditelně zdravých umělců lze vidět logo VZP, kterak z peněz pojištěnců čile inzeruje jako každý jiný podnik.  

„Právě za těch 5 milionů korun mohlo možná přežít několik těžce nemocných lidí, na které se nedostalo v pořadníku včas na operaci,“ myslí si redaktorka serveru Fragmenty. Odpovědní ministři by prý měli takovým excesům zamezit. Jinak by proti nim měl premiér Nečas zakročit stejně rázně jako proti Jaromíru Drábkovi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …